Home / Luchtvaart / Garuda serveert sterrenmaaltijden

Garuda serveert sterrenmaaltijden

Garuda serveert sterrenmaaltijden

Garuda Indonesia laat haar first en business class-passagiers kennismaken met regionale gerechten van de gerenommeerde Indonesische sterrenchef Felix Budisetiawan. Deze maaltijden op restaurantniveau worden vanaf 15 april tot eind juni op de non-stop vluchten tussen Amsterdam en Jakarta geserveerd.

De speciale maaltijden zijn onderdeel van Garuda’s programma Star Chefs’ Signature Dishes on Board, dat begin februari op geselecteerde routes werd geïntroduceerd. Behalve Felix Busietiawan van het boutiquehotel Dharmawangsa in Jakarta, hebben ook de masterchefs Will Meyrick (bekend om fine dining street food) en Gilles Marx (bekend om het combineren van de Franse keuken met Indonesische smaakinvloeden) meegewerkt aan het programma. De masterchefs zijn gevraagd volledige menu’s, bestaande uit unieke en traditionele Indonesische gerechten van de gehele archipel, te creëren.

“Wij zijn voor het tweede jaar op een rij door SkyTrax uitgeroepen tot een vijfsterrenairline,” zegt Vindex Tengker, VP Inflight Services bij Garuda. “Er zijn maar zeven luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die deze hoogste status hebben gekregen van het Britse onderzoeksbureau. Om dat niveau te bereiken is één ding, maar om het vast te houden zullen we onze dienstverlening continu moeten verbeteren. De kwaliteit van onze maaltijden is daarbij een belangrijk element.”

Tengker, die sinds jaar in dienst is bij Garuda, is zelf 27 jaar masterchef geweest. Tengker werkte bij vijfsterrenhotels in Europa, Noord-Amerika en Azië, zoals het Four Seasons en het Amandari Resort-Hotel. Hij wil aan boord van de vliegtuigen dezelfde service bieden als in een vijfsterrenhotel. Zowel in de first als in de business class is een manager de cuisine aan boord die de maaltijden gereedmaakt om te serveren. Ook bereiden zij bijvoorbeeld voor het ontbijt een eitje zoals de passagier dat wenst.

Tot de gerechten die chef Busietiawan voor de route vanaf en naar Amsterdam heeft bedacht behoren ‘zalm carpaccio bereid met koriander, panna cotta met kokos en citroengras geserveerd met roze gemberschuim’ en ‘zes uur gestoofde runderborst, gegratineerde knolselderij en gegrilde groenten’. Als dessert wordt ‘klappertaart’ geserveerd.

“Voor volgend jaar staat op het programma dat economy class-passagiers de mogelijkheid krijgen om tegen een meerprijs bijzondere maaltijden aan boord te bestellen,” zegt Tengker. “Daarvoor moeten echter eerst de logistieke processen voor zijn ingericht.”

 

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…