Home / Luchtvaart / Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië zijn veilig bevonden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en mogen weer naar de Verenigde Staten vliegen.

Dat is een opsteker voor Garuda Indonesia, dat overweegt om volgend jaar een nieuwe dienst van de Indonesische hoofdstad Jakarta naar New York of Los Angeles te openen, wellicht met een tussenstop in Tokyo Narita.

In 2007 had de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) Indonesië gedegradeerd naar de categorie 2-status. Dat betekent dat in de ogen van de FAA het land niet de wetten en regels heeft om toezicht te houden op vliegtuigen in overeenstemming met de internationale normen. Volgens gegevens van Flightglobal Indonesië heeft 13 dodelijke ongevallen in de afgelopen 10 jaar gehad.

Maar na een uitgebreide veiligheidscheck heeft de FAA Indonesië weer de status van een categorie 1-land toegekend. Dat betekent dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen ook mogen codesharen met Amerikaanse airlines. Garuda zou bijvoorbeeld in de VS onder gemeenschappelijk vluchtnummer diensten mogen uitvoeren met SkyTeam-partner Delta.

De Europese Unie heeft onlangs ook het verbod op drie Indonesische luchtvaartmaatschappijen opgeheven.

Indonesië is een van ‘s werelds snelst groeiende luchtvaartmarkten. Het aantal passagiers zal naar verwachting met ongeveer tweederde toenemen de komende 20 jaar, tot meer dan 200 miljoen, volgens IATA.

Garuda Indonesia vliegt zes keer per week non-stop tussen Amsterdam en Jakarta. Garuda werd in februari voor het tweede jaar op een rij door SkyTrax uitgeroepen tot een zogeheten 5-star airline. Er zijn maar een paar luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die deze hoogste status hebben gekregen van het Britse onderzoeksbureau.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…