Home / Luchtvaart / Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië zijn veilig bevonden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en mogen weer naar de Verenigde Staten vliegen.

Dat is een opsteker voor Garuda Indonesia, dat overweegt om volgend jaar een nieuwe dienst van de Indonesische hoofdstad Jakarta naar New York of Los Angeles te openen, wellicht met een tussenstop in Tokyo Narita.

In 2007 had de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) Indonesië gedegradeerd naar de categorie 2-status. Dat betekent dat in de ogen van de FAA het land niet de wetten en regels heeft om toezicht te houden op vliegtuigen in overeenstemming met de internationale normen. Volgens gegevens van Flightglobal Indonesië heeft 13 dodelijke ongevallen in de afgelopen 10 jaar gehad.

Maar na een uitgebreide veiligheidscheck heeft de FAA Indonesië weer de status van een categorie 1-land toegekend. Dat betekent dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen ook mogen codesharen met Amerikaanse airlines. Garuda zou bijvoorbeeld in de VS onder gemeenschappelijk vluchtnummer diensten mogen uitvoeren met SkyTeam-partner Delta.

De Europese Unie heeft onlangs ook het verbod op drie Indonesische luchtvaartmaatschappijen opgeheven.

Indonesië is een van ‘s werelds snelst groeiende luchtvaartmarkten. Het aantal passagiers zal naar verwachting met ongeveer tweederde toenemen de komende 20 jaar, tot meer dan 200 miljoen, volgens IATA.

Garuda Indonesia vliegt zes keer per week non-stop tussen Amsterdam en Jakarta. Garuda werd in februari voor het tweede jaar op een rij door SkyTrax uitgeroepen tot een zogeheten 5-star airline. Er zijn maar een paar luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die deze hoogste status hebben gekregen van het Britse onderzoeksbureau.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…