Home / Luchtvaart / Garuda hervat vluchten naar Jakarta

Garuda hervat vluchten naar Jakarta

Garuda hervat vluchten naar Jakarta

Per 19 februari 2020 hervat Garuda Indonesia haar dagelijkse non-stopverbinding tussen Amsterdam en Jakarta. De vlucht vanaf Schiphol naar Denpassar (Bali) via Medan (Noord-Sumatra), die per 1 oktober 2019 was ingevoerd, komt daarmee te vervallen. Dit besluit is genomen na een ‘heroverweging’ laat de maatschappij weten.

De Nederlandse zakenreismarkt reageerde teleurgesteld toen Garuda in september 2019 – ongeveer een week voor de ingangsdatum – liet weten de non-stopvluchten naar Jakarta te staken. De Indonesische maatschappij staat bekend om haar uitstekend product; sinds 2014 is Garuda Indonesia door Skytrax de status van vijfsterrenluchtvaartmaatschappij toegekend. Garuda staat echter ook bekend om haar vele route- en schemawijzigingen, die veelal op korte termijn worden gecommuniceerd.

Op de vluchten naar Medan en Denpassar wordt sinds 12 december een nieuwe Airbus A330-900neo ingezet. De vluchten naar Jakarta zullen echter wederom worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, in een configuratie van 26 stoelen in business class en 367 stoelen in economy class. Passagiers hebben in beide klassen de beschikking over WiFi. Met het herinvoeren van de non-stopverbinding naar Jakarta hebben passagiers weer de mogelijkheid om met één tussenstop door te vliegen naar onder meer Perth in Australië.

“Vanuit de zakelijke markt, zowel in Nederland en Indonesie, wordt zeer positief gereageerd op de terugkomst van de enige non-stop vlucht tussen Amsterdam en Jakarta,” zegt Rick Wouters, sales & marketing manager Continental Europe van Garuda Indonesia. “Niet alleen onze passagiers met eindbestemming Jakarta zullen veel sneller en comfortabeler op hun eindbestemming aankomen, maar nu bieden we weer veel snellere verbindingen aan naar bijvoorbeeld Surabaya, Semarang, Lombok en Labuan Bajo/Komodo airport. Maar ook Singapore en Perth zijn goed te bereiken via een snelle overstap in Jakarta. Garuda Indonesia is lid van Skyteam, dus passagiers kunnen ook mijlen sparen op een van de Frequent Flyer programma’s van de andere Skyteam-leden.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…