Home / Luchtvaart / Gagey, niet Couderc interim CEO van Air France-KLM

Gagey, niet Couderc interim CEO van Air France-KLM

Gagey, niet Couderc interim CEO van Air France-KLM

Frédéric Gagey, de huidige CFO van Air France-KLM, neemt vanmiddag het leiderschap van Air France-KLM tijdelijk over van de vertrekkende Jean-Marc Janaillac. Gisteren leek het erop dat Anne-Marie Couderc, de onderneming ad interim leiden.

Maar Air France-KLM heeft voorafgaande aan de aandeelhoudersvergadering in Parijs de nieuwe bestuursstructuur bekendgemaakt. Couderc heet daarin non-executive voorzitter van de raad van commissarissen.

Een trio managers gaat het bedrijf tijdelijk aansturen in het Comité de Direction Collégiale (CDC). Gagey is hierin de CEO, terwijl de CEO’s van KLM en Air France, Pieter Elbers en Franck Terner, onder Gagey dienen als plaatsvervangend CEO’s van de groep. Besluiten zullen ‘collectief’ door de drie worden genomen, zegt Air France-KLM.

De nu gekozen structuur zal ‘voor de kortst mogelijke tijd’ van kracht blijven, zegt de onderneming, ‘om de opvolging van Jean-Marc Janaillac effectief te regelen.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Overleg KLM,  piloten zit vast

Overleg KLM, piloten zit vast

13/08/2018

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de KLM-piloten zitten muurvast. KLM zegt vandaag op haar website dat er ‘helaas’ een ‘moeilijke fase’ is aangebroken. Vakbond VNV zou intussen met…