Home / Luchtvaart / Franse staat vergroot belang in Air France-KLM

Franse staat vergroot belang in Air France-KLM

Franse staat vergroot belang in Air France-KLM

De Franse staat wil een een grotere vinger in de pap bij Air France-KLM en koopt daartoe extra aandelen in. Dat maakten de ministers van Financiën en Economische Zaken vrijdag bekend.

Parijs bezit nu 15,88 procent van de aandelen in de holding en kondigde aan maximaal 5,1 miljoen aandelen bij te kopen, voor een bedrag van tussen de 33,15 miljoen euro en 45,9 miljoen euro. Dat komt neer op 1,7 procent van de uitstaande stukken. Dit geeft Parijs een stevige stem bij de komende aandeelhoudersvergadering van 21 mei.

Op die aandeelhoudersvergadering wordt gestemd over de Florange-wet, waardoor de invloed van de Staat groter kan worden bij bedrijven waar de overheid aandelen in houdt. Volgens de wet krijgen alle aandeelhouders die langer dan 2 jaar aandelen hebben, dubbel stemrecht. De aandeelhoudersvergadering moet daar wel mee instemmen. Met de extra aandelen is de kans groot dat die stemming in het voordeel van de regering uitpakt.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…