Home / Luchtvaart / Franse overheid mag luchtvaart financieel steunen

Franse overheid mag luchtvaart financieel steunen

Franse overheid mag luchtvaart financieel steunen

De Franse overheid mag geld investeren in luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. De Europese Commissie (EC) gaf daar dinsdag toestemming voor, op basis van de nieuwe richtlijnen voor staatssteun aan luchthavens en airlines. Het is voor het eerst dat de EC deze vorm van steun goedkeurt, sinds de nieuwe regels in februari vorig jaar in werking traden.

Volgens de EC bevordert de financiële steun die de Franse staat wil geven de regionale verbondenheid en leidt de impuls niet tot verstoring van de interne markt. De Franse overheid mag nu op individuele basis geld steken in vliegvelden en airlines, zonder verdere bemoeienis van de Commissie.
“Dit besluit van de Commissie illustreert de effectiviteit van de nieuwe regels voor staatssteun aan luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. De drie steunprogramma’s die we hebben goedgekeurd zorgen voor een duurzamere ondersteuning aan de Europese luchtvaartsector, wat de mobiliteit van haar inwoners ten goede komt,” aldus de EU-commissaris voor mededinging Margrethe Vestager.

De Fransen hebben toestemming gekregen om gedurende een periode van 10 jaar bij te dragen aan investerings- en operationele kosten voor luchthavens en investeringen in nieuwe verbindingen.
Onder de nieuwe Europese richtlijn krijgen lidstaten meer ruimte om geld te pompen in regionale luchthavens, of luchthavens met minder dan 3 miljoen passagiers voor een periode van 10 jaar. Luchthavens met minder dan 700.000 passagiers kunnen ook een beroep doen op de overheid, hierbij geldt geen tijdslimiet.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

20/11/2019

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de…

Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…