Home / Luchtvaart / Fors meer passagiers KLM, lichte groei Air France

Fors meer passagiers KLM, lichte groei Air France

Fors meer passagiers KLM, lichte groei Air France

KLM heeft vorige maand 10,5 procent meer passagiers vervoerd in vergelijking met mei 2016. Air France groeide licht: 1,4 procent.

Air France is weggezakt ten opzichte van april dit jaar, toen de toename 2,7 procent was. KLM groeide maand op maand nog een beetje, van 10,2 procent naar 10,5 procent.

Voor KLM komt de grootste stijging uit de Europese markt: plus 11,3 procent. KLM ‘pakt’ hier samen met Transavia ‘onverminderd marktaandeel terug’, zegt de carrier in een verklaring. Uit de cijfers blijkt dat juist niet. In februari, maart en april dit jaar groeide Transavia (de Nederlandse en Franse tak samen) met respectievelijk 30,2; 22,7 en 27,8 procent. In mei was de groei van Transavia, in vergelijking met mei 2016, fors lager: 11,2 procent.

KLM streeft voor het hele jaar uit te komen op 32 miljoen passagiers. Volgens CEO Pieter Elbers van KLM is de airline ‘goed op weg’ om dat doel te bereiken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…