Home / Luchtvaart / Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic.

Virgin neemt de felrode bedrijfskleur mee naar het nieuwe dochterbedrijf, het paars zal verdwijnen van de vliegtuigen en andere uitingen.

Flybe bestaat sinds 1979, maar kon de laatste jaren als zelfstandige carrier de concurrentie niet meer bolwerken. Connect Airways, het consortium van Virgin Atlantic, Stobart Aviation en investeerder Cyrus Capital Partners, dat Flybe overnam, zegt ‘trouw’ te blijven aan het erfgoed en bestaansrecht, namelijk de regionale connectiviteit.

Flybe opereert vanuit Exeter, in het zuidwesten van Engeland en vervoerde vorig jaar 9,5 miljoen passagiers, met een vloot van 77 toestellen. De carrier voert binnenlandse en regionale vluchten uit. Voor Virgin Atlantic betekent Virgin Connect een terugkeer op de binnenlandse markt. Op dit moment vliegt Virgin alleen long haul.

Of Virgin Connect zal slagen waar Flybe faalde is de vraag. Europese beleidsmakers en airlines koersen in toenemende mate af op railvervoer in plaats van vliegtuigen voor kortere afstanden. Ook in het Verenigd Koninkrijk is dat het geval, al is het spoor in de UK lang niet zo goed ontwikkeld als in andere grote Europese landen, zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Virgin Atlantic heeft op haar beurt een nieuwe aandeelhoudersstructuur gekregen. Air France-KLM heeft nu 31 procent in handen, Delta Air Lines 49 procent en de Virgin Group van Richard Branson twintig procent. De transatlantische joint venture van Delta, Air France en KLM wordt samengevoegd met die van Delta en Virgin Atlantic.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…