Home / Luchtvaart / Flybe verkoopt Gatwick-slots aan easyJet

Flybe verkoopt Gatwick-slots aan easyJet

Flybe verkoopt Gatwick-slots aan easyJet

EasyJet heeft 25 slotparen gekocht van Flybe voor 20 miljoen Britse pond. Het gaat om start- en landingstijden op de luchthaven Londen Gatwick. Flybe wil niet meer vanaf Gatwick vliegen, omdat de havengelden enorm zijn gestegen. EasyJet kan de slots vanaf de zomerdienstregeling van 2014 gebruiken voor nieuwe vluchten of extra frequenties, mits de aandeelhouders van Flybe akkoord gaan met de overeenkomst.

Flybe is bezig met een herstructurering. Als onderdeel hiervan is de aflevering van zestien nieuwe Embraer 175’s uitgesteld. Verder is het personeelsbestand met 22 procent verkleind en krijgen de piloten 5 procent minder salaris in ruil voor vrije dagen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…