Home / Luchtvaart / Flybe vanaf Rotterdam

Flybe vanaf Rotterdam

Flybe vanaf Rotterdam

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe begint in 2016 met twee nieuwe verbindingen op Rotterdam The Hague Airport: Manchester en Birmingham. Naar verwachting zullen de routes veel zakelijk verkeer aantrekken.

Beide bestemmingen worden op werkdagen twee maal per dag gevlogen met een Dash 8-Q400. In het weekend is er één keer per dag een vlucht. Manchester is de eerste van de twee nieuwe routes, met 8 februari als startdatum. De verbinding met Birmingham begint op 5 september.

Paul Simmons, de Chief Commercial Officer van Flybe zegt in een verklaring: “We vinden het geweldig dat we Rotterdam The Hague Airport als nieuwe bestemming vanaf onze bases Manchester en Birmingham kunnen toevoegen. Onze missie is om de regionale luchthavens in het Verenigd Koninkrijk met zoveel mogelijk andere bestemmingen te verbinden via deze twee hubs. Vooral de Birmingham-route zal zorgen voor een hoge connectiviteit, naar bijvoorbeeld Belfast, Aberdeen, Edinburgh en Glasgow.”

Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam The Hague Airport, zegt in een reactie: “Manchester en Birmingham zijn belangrijke routes voor bedrijven in onze regio en met de vluchten van Flybe is de toegevoegde waarde van Rotterdam The Hague Airport voor de regionale economie opnieuw toegenomen.”

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Europa met 149 routes in negen landen. De vloot bestaat uit 69 vliegtuigen: 49 Bombardier Q400, 9 Embaer 195 en 11 Embraer 175. Er zijn codeshares met KLM, Air France, British Airways, Etihad, Finnair, Aer Lingus, Cathay Pacific en Emirates.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…