Home / Luchtvaart / Flybe op Rotterdam

Flybe op Rotterdam

Flybe op Rotterdam

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe is maandag begonnen met de vluchtuitvoering tussen Manchester en Rotterdam The Hague Airport. Het was ook de eerste nieuwe airline die Ron Louwerse, sinds 1 februari directeur van de luchthaven, verwelkomde.

Flybe, dat is gevestigd in Exeter, graafschap Devon, vliegt vanaf heden op werkdagen tweemaal per dag tussen de twee steden – in het weekeinde één keer per dag.

In september komt er ook een verbinding bij tussen Rotterdam The Hague Airport en Birmingham, eveneens tweemaal daags. Flybe zet op de routes de Bombardier Dash 8/ Q400 in, een turboprop toestel met plaats voor 78 passagiers.

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Europa en vliegt op veertien landen. De vloot bestaat nu uit 73 vliegtuigen: vijftig Q400’s, negen Embaer 195’s, elf Embraer 175’s en drie ATR 72-600’s. De airline heeft 21 orders voor nieuwe vliegtuigen uitstaan, hoofdzakelijk voor de Q400.

Er zijn codeshares met KLM, Air France, British Airways, Etihad, Finnair, Aer Lingus, Cathay Pacific en Emirates. Financieel staat de carrier er goed voor: over 2014 werd een winst geboekt van 8 miljoen pond (10,3 miljoen euro) op een omzet van 620 miljoen pond (800 miljoen euro).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…