Home / Luchtvaart / Flybe en Ryanair zetten nieuwe Ierse carrier op

Flybe en Ryanair zetten nieuwe Ierse carrier op

Flybe en Ryanair zetten nieuwe Ierse carrier op

Flybe en Ryanair gaan samen een nieuwe luchtvaartmaatschappij opzetten, Flybe Ireland geheten. Het opmerkelijke initiatief is onderdeel van een pakket toezeggingen die Ryanair doet aan de Europese mededingingsautoriteit in een poging groen licht te krijgen voor de overname van Aer Lingus. Ryanair heeft voor de derde keer een bod uitgebracht op Aer Lingus. De vorige twee pogingen werden op basis van concurrentiezorgen gedwarsboomd.

De overeenkomst met Flybe is dan ook afhankelijk van de goedkeuring van de acquisitie van Aer Lingus. Ryanair zal vervolgens 43 intra-Europese routes overdragen aan Flybe, plus het vereiste aantal slots en licenties om op deze routes te mogen opereren. Verder krijgt Flybe negen Airbus A320’s en het daarbij behorende vliegende personeel, luchtvaarttechnici, management en faciliteiten om Flybe Ireland te kunnen uitbaten. Ryanair verstrekt bovendien een kapitaalinjectie van 100 miljoen euro.

Flybe Ireland zal gaan vliegen vanaf Dublin en Cork en krijgt het recht om het Aer Lingus-merk maximaal drie jaar te gebruiken. Gedurende die periode kan Flybe Ireland aan haar eigen naamsbekendheid werken.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…