Home / Luchtvaart / Farnborough geannuleerd

Farnborough geannuleerd

Farnborough geannuleerd

De Farnborough Airshow 2020 gaat niet door in verband met de corona-pandemie. De organisatie zegt ‘met grote spijt’ het evenement, gepland voor 20 tot 24 juli nabij Londen, te hebben moeten annuleren.

De Paris Air Show (Le Bourget) en de Farnborough Airshow wisselden elkaar sinds 1948 elk jaar af en groeiden uit tot de grootste mondiale evenementen in de luchtvaart. De shows zijn, behalve een spektakel voor het publiek, vooral bedoeld als ontmoetingsplaats van vragers en aanbieders in de sector. Zo beklonken veel luchtvaartmaatschappijen op de airshows in Parijs of Londen de afgelopen jaren hun orders voor nieuwe vliegtuigen.

Maar dit jaar dus voor het eerst in 72 jaar geen luchtshow in Europa. De belangrijkste reden is dat de organisatie nu niet kan voorzien of de verspreiding van het coronavirus in juli onder controle is, terwijl de voorbereiding ervan op dit moment ernstig wordt gehinderd.

Medio februari meldde Farnborough nog een recordaanvraag voor exhibitors op de show, maar sindsdien is de luchtvaart wereldwijd in razendsnel tempo vrijwel volledig tot stilstand gekomen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…