Home / Luchtvaart / FAA en EU keuren nieuwe accu Dreamliner goed

FAA en EU keuren nieuwe accu Dreamliner goed

FAA en EU keuren nieuwe accu Dreamliner goed

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) en de Europese Unie hebben de door Boeing voorgestelde verbeteringen aan de accu’s van de 787 Dreamliner goedgekeurd. Dit betekent dat Boeing de wereldwijde 787-vloot, die sinds januari aan de grond wordt gehouden, kan gaan aanpassen.

Er vonden twee incidenten plaats met de accu’s van de 787, die oververhit raakten Boeing kon de oorzaak aanvankelijk niet achterhalen. Daarom besloot de FAA dat de toestellen niet langer luchtwaardig waren, met grote financiële gevolgen voor de luchtvaartmaatschappijen die al met het toestel vlogen, zoals Japan Airlines, ANA, United Airlines en LOT Polish Airlines.

De FAA heeft uitgebreid getest of de nieuwe componenten van de accu, het oplaadsysteem en de nieuwe behuizing zoals verwacht werken onder normale operationele omstandigheden en ingeval van technische storingen.

Boeing verwacht dat de afleveringen van 787’s aan nieuwe klanten de komende weken zullen worden hervat.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…