Home / Luchtvaart / Expedia: liever goedkoop ticket dan films aan boord

Expedia: liever goedkoop ticket dan films aan boord

Expedia: liever goedkoop ticket dan films aan boord

West-Europese reizigers zijn bereid om in-flight entertainment op te offeren als dit leidt tot lagere ticketprijzen. Maar liefst 65 procent noemt dit als bezuinigingsmogelijkheid. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia naar de voorkeuren van low-cost passagiers onder 1500 mensen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Spanje. De resultaten staan in de 2014 LCC Airline Index.

De low-cost reizigers zeggen ook prima zonder kussen en dekentjes te kunnen (63 procent). Verder wil 51 procent best afzien van snacks en drankjes als dat leidt tot lagere ticketprijzen. Vijfenveertig procent noemt stoelreserveringen, gevolgd door gratis ruimbagage (17 procent), beenruimte (16 procent), toiletten aan boord (14 procent) en handbagage (12 procent).

Opvallend is dat maar liefst 29 procent van de Spaanse respondenten zegt dat de wc’s mogen worden afgeschaft in ruil voor een laag vliegtarief. Slechts 11 procent van de Duitsers deelt die mening.

Verder blijkt dat passagiers onder de 35 eerder bereid zijn ‘extra’s’ op te geven: 95 procent vergeleken met 89 procent van de 55-plussers.

Verrassend is het niet, maar geld besparen blijkt de belangrijkste reden voor reizigers om voor een low-cost carrier te kiezen. 36 procent noemde de prijs van het ticket als doorslaggevende factor. De locatie van de luchthaven(s) is voor 24 procent de hoofdreden om met een prijsvechter te vliegen. Voor 16 procent zijn dat de vluchttijden.

De ondervraagde reizigers vinden low-cost carriers het geschiktst voor weekendjes weg (78 procent). Tweeënveertig procent zou ook met een prijsvechter vliegen bij familie-uitjes met minstens drie deelnemers. Vrijgezellenfeestjes zijn volgens 39 procent prima te doen met een budgetmaatschappij. Slechts 19 procent meent dat je met een low-cost carrier goed op zakenreis kunt gaan. Elf procent zou ermee op huwelijksreis gaan en 9 procent gebruikt nooit een low-cost carrier.

De reistijd is een belangrijke overweging bij het al dan niet vliegen met een budgetmaatschappij. Bijna de helft (45 procent) van de West-Europeanen is bereid een low-cost carrier te overwegen voor vluchten tot drie uur. Dat percentage daalt naar 23 procent voor vluchten tot vijf uur. Slechts 3 procent wil wel low-cost vliegen naar bestemmingen op maximaal 8 uur afstand. Voor de echte lange afstanden (tot 12 uur) is 1 procent daartoe bereid.

Interessant is dat de low-cost reizigers zich instellen op minder service. 81 procent verwacht een veel of ietwat betere klantenservice als zij met een traditionele maatschappij vliegen. 77 procent is bereid slechtere service te accepteren in ruil voor een goedkopere stoel.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…