Home / Luchtvaart / Excuses Air China over artikel ‘gevaarlijke’ wijken in Londen

Excuses Air China over artikel ‘gevaarlijke’ wijken in Londen

Excuses Air China over artikel ‘gevaarlijke’ wijken in Londen

Air China heeft excuses aangeboden voor een artikel in haar inflight magazine waarin bezoekers aan Londen worden gemaand op te passen in wijken waar etnische minderheden wonen.

“Voorzorgsmaatregelen zijn nodig bij bezoek aan buurten waar voornamelijk Indiërs, Pakistanen en zwarten wonen,” staat in het septembernummer van Wings of China, het magazine aan boord van Air China. Het artikel heeft geleid tot grote verontwaardiging in de Britse hoofdstad, die sinds mei dit jaar met Sadiq Khan een gekozen burgemeester van Pakistaanse komaf heeft.

De uitgever van het blad heeft inmiddels een excuusbrief rondgestuurd waarin staat dat de tekst tot ‘misverstanden’ heeft geleid. “Het artikel heeft een enorme negatieve invloed gehad op de operatie en reputatie van Air China,” schrijft de Air China Media Group, “wij bieden onze verontschuldigingen aan.” De bewuste uitgave van het blad is inmiddels uit de omloop gehaald.

Air China is de flag carrier van de Volksrepubliek China en lid van Star Alliance. Na China Southern en China Eastern is Air China de derde maatschappij in grootte, gemeten naar het aantal passagiers.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…