Home / Luchtvaart / Etihad overweegt belang in JatAirways

Etihad overweegt belang in JatAirways

Etihad overweegt belang in JatAirways

Etihad Airways is in gesprek met de Servische luchtvaartmaatschappij JatAirways over de aankoop van aandelen. Etihad en de regering van Servië hebben hiertoe een intentieovereenkomst getekend.

Of er daadwerkelijk geïnvesteerd wordt, hangt af van de resultaten van een grondig boekenonderzoek en de goedkeuring van de raden van bestuur en de regelgevende autoriteiten.

“Het is nog vroeg, maar we zijn erg enthousiast over de toekomst en willen graag de mogelijkheden onderzoeken van een grotere strategische samenwerking met JatAirways”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways. “Onze minderheidsparticipaties in andere luchtvaartmaatschappijen, zoals airberlin en Aer Lingus, tonen hoeveel geld bespaard kan worden door dit soort samenwerkingen.”

Etihad Airways en JatAirways sloten eerder al een codeshare-overeenkomst. De eerste vlucht tussen Belgrado en Abu Dhabi vond plaats op 15 juni van dit jaar.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…