Home / Luchtvaart / Etihad neemt belang in Alitalia – deal is rond

Etihad neemt belang in Alitalia – deal is rond

Etihad neemt belang in Alitalia – deal is rond

Alitalia en Etihad Airways hebben overeenstemming bereikt over een strategische investering van de Golfcarrier. Etihad zal 49 procent van de aandelen van Alitalia verwerven.

De deal moet nog wel goedgekeurd worden door de betrokken autoriteiten. Het is nog de vraag of zij zich zullen laten beïnvloeden door de hartenkreet van de topmannen van Air France-KLM en Lufthansa Group. In een gezamenlijke brief aan de Europese Commissie zeggen zij dat er strenger toezicht moet worden gehouden op de controle van buitenlandse investeerders op EU-maatschappijen. Ook willen zij dat wordt beoordeeld in hoeverre er sprake is van buitenlandse staatssteun.

Details zijn niet gegeven, maar Etihad zou in ruil voor een investering van 1,25 miljard dollar de komende vier jaar verwachten dat Alitalia zo’n 2500 banen schrapt. Ook was een voorwaarde voor samenwerking dat 700 miljoen euro schuld van Alitalia wordt geherstructureerd.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…