Home / Luchtvaart / Etihad naar rechter om codeshare airberlin

Etihad naar rechter om codeshare airberlin

Etihad naar rechter om codeshare airberlin

Etihad Airways heeft een rechterlijk bevel aangevraagd bij het Duitse gerecht om de codeshare-vluchten met airberlin doorgang te laten vinden.

Etihad houdt 29,2 procent van de aandelen in airberlin en heeft sinds 2012 al vaker onder gedeelde vluchtnummers gevlogen met die maatschappij. De maatschappij uit de Golf stelt dat ze nu naar de rechter is gestapt omdat ze niet langer kunnen wachten op goedkeuring van de autoriteiten.

Het gaat om codeshares van Etihad op vluchten van airberlin naar 29 bestemmingen in Europa, de VS en de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Etihad hebben al meer dan 80.000 passagiers tickets geboekt op die vluchten, die gepland staan voor het winterseizoen dat 25 oktober aanvangt.

“In het verleden keurden de Duitse autoriteiten zeven vluchtschema’s van Etihad Airways goed, waaronder alle codeshare-overeenkomsten met airberlin sinds 2012,” aldus de maatschappij. “Omdat de Duitse autoriteiten deze keer nog geen beslissing hebben genomen, had de luchtvaartmaatschappij geen andere keuze dan een voorlopig gerechtelijk bevel aan te vragen bij de administratieve rechtbank van Braunschweig.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…