Home / Luchtvaart / Etihad krijgt interim CEO: Ray Gammell

Etihad krijgt interim CEO: Ray Gammell

Etihad krijgt interim CEO: Ray Gammell

Etihad heeft Ray Gammell als voorlopige opvolger aangewezen voor CEO James Hogan, die per 1 juli de luchtvaartmaatschappij verlaat. Gammell was tot dit moment chief people and performance van de luchtvaartgroep uit Abu Dhabi, zijn nieuwe verantwoordelijkheid gaat per direct in.

Ook CFO James Rigney verlaat per 1 juli het bedrijf, zijn opvolger wordt Ricky Thirion.

Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, voorzitter van de board van Etihad Aviation Group gaf aan dat de beide heren ervaren leiders zijn en zijn volledige vertrouwen hebben. Hij benadrukte dat Gammell het huidige beleid zal voortzetten: “Ray zal nu de leiding nemen over de Etihad Aviation Group, hij zal een gecoördineerde groepsbenadering kiezen en voortborduren op de strategische beoordeling die in 2016 door de board is vastgesteld om het bedrijf te herpositioneren en verder te ontwikkelen in een langere periode van uitdagingen waarmee de wereldwijde luchtvaart te maken heeft”.

In de management strategie van Etihad werd ingezet op het uitbreiden van de belangen van de maatschappij in andere airlines die vervolgens zouden kunnen feederen om meer passagiers naar de Etihad hub in Abu Dhabi te krijgen. Sinds 2014 is Etihad voor 49 procent eigenaar van Alitalia, dat sinds vorige week onder curatele staat van de Italiaanse overheid. Daarnaast heeft de maatschappij veel last van de strengere regels voor vluchten vanuit het Midden-Oosten naar de Verenigde Staten.

Vooraf werd gespeculeerd dat de maatschappij snel bekend zou maken dat Christoph Müller -ex-Aer Lingus en ex-Malaysia Airlines-  de nieuwe CEO zou worden. Etihad wilde daar destijds niet op ingaan. In de aankondiging van de nieuwe interim CEO staat wel dat de maatschappij al vergevorderd is met het aantrekken van een chief executive voor de groep en dat een aankondiging in de komende weken wordt verwacht.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…