Home / Luchtvaart / Etihad en Lufthansa breiden hun samenwerking uit

Etihad en Lufthansa breiden hun samenwerking uit

Etihad en Lufthansa breiden hun samenwerking uit

Etihad en Lufthansa gaan nauwer samenwerken. Op het gebied van catering en onderhoud slaan de maatschappijen de handen ineen en ook zijn er nieuwe codeshare afspraken gemaakt op de routes tussen Frankfurt of München en Abu Dhabi, Rio de Janeiro en Bogota.

Tijdens een persconferentie benadrukten de CEO’s van beide ondernemingen vandaag hun voornemen om de commerciële samenwerking verder uit te breiden. De CEO van Etihad, James Hogan, verklaarde dat partnerschappen de kern van de strategie van Etihad is. “Onze samenwerking met een van de meest gevestigde en bekende merken in de luchtvaart is ongetwijfeld de belangrijkste non-equity samenwerking die we ooit hebben aangekondigd.”

Ook Lufthansa’s Carsten Spohr verwacht een grote meerwaarde van de samenwerking: “Samenwerken met Etihad Aviation Group past perfect in de wereldwijde strategie van Lufthansa Group voor onze luchtvaartmaatschappijen voor passagiersvervoer en onze dienstenbedrijven.”

De wereldwijde cateringdeal heeft een waarde van 100 miljoen dollar en is afgesloten voor een periode van vier jaar. Lufthansa’s LSG Sky Chefs zal cateringdiensten verzorgen voor Etihad Airways in zestien verschillende steden in Europa, Azië en de Amerikaanse continenten. Daarmee is LSG de grootste leverancier van cateringdiensten aan de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten buiten Etihad’s thuisbasis in Abu Dhabi.

Voor maintenance repair en overhaul (mro) werd een memorandum van overeenstemming (mvo) opgesteld de mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken voor mro-diensten door Lufthansa Technik voor Etihad Airways en partners. Ook wordt samenwerking tussen Lufthansa Technik en Etihad Airways Engineering bekeken.

Codeshares
Met ingang van vandaag start de codeshare voor vluchten tussen Abu Dhabi en Duitsland. Lufthansa zal daarbij zijn LH-code plaatsen op de twee vluchten die Etihad Airways dagelijks uitvoert tussen zijn hub in Abu Dhabi en zowel Frankfurt als München. Zodra hiervoor goedkeuring is zal Etihad zijn EY-code plaatsen op Lufthansa’s vluchten tussen thuisbasis Frankfurt en Rio de Janeiro in Brazilië en Frankfurt en de Colombiaanse hoofdstad Bogota. In Frankfurt en München neemt Etihad haar intrek in de terminals van Lufthansa.

Etihad Airways en Lufthansa onderzoeken toekomstige samenwerkingen op een aantal andere gebieden waaronder goederenvervoer, inkoop en passagiersdiensten.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…