Home / Luchtvaart / Emirates: red het wild

Emirates: red het wild

Emirates: red het wild

Emirates heeft haar actie om enkele diersoorten van de ondergang te redden, verder uitgebreid. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai heeft een vijfde “A380” in haar vloot voorzien van een speciale beschildering om de organisatie United for Wildlife te steunen.

Dit maal gaat het niet om een vliegend toestel, maar een schaalmodel dat te zien valt op een rotonde nabij Londen Heathrow. Het model heeft een grootte van 1:3 ten opzichte van een echte A380, waarmee het even groot als een Boeing 737.

United for Wildlife is een samenwerkingsverband van zeven internationale  organisaties. Eind vorig jaar begon Emirates met haar steun aan de actie. De  vier United for Wildlife A380’s hebben sindsdien meer dan 4,2 miljoen kilometer gevlogen, op meer dan 800 vluchten.

Tijdens de IATA-top vorige week in Dublin schaarde deze brancheorganisatie van airlines zich ook achter het doel om bedreigde diersoorten te redden. De leden van IATA stemden er al eerder mee in om producten die afkomstig zijn van wild niet langer te vervoeren en verdachte vracht te melden bij de autoriteiten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…