Home / Luchtvaart / Emirates: red het wild

Emirates: red het wild

Emirates: red het wild

Emirates heeft haar actie om enkele diersoorten van de ondergang te redden, verder uitgebreid. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai heeft een vijfde “A380” in haar vloot voorzien van een speciale beschildering om de organisatie United for Wildlife te steunen.

Dit maal gaat het niet om een vliegend toestel, maar een schaalmodel dat te zien valt op een rotonde nabij Londen Heathrow. Het model heeft een grootte van 1:3 ten opzichte van een echte A380, waarmee het even groot als een Boeing 737.

United for Wildlife is een samenwerkingsverband van zeven internationale  organisaties. Eind vorig jaar begon Emirates met haar steun aan de actie. De  vier United for Wildlife A380’s hebben sindsdien meer dan 4,2 miljoen kilometer gevlogen, op meer dan 800 vluchten.

Tijdens de IATA-top vorige week in Dublin schaarde deze brancheorganisatie van airlines zich ook achter het doel om bedreigde diersoorten te redden. De leden van IATA stemden er al eerder mee in om producten die afkomstig zijn van wild niet langer te vervoeren en verdachte vracht te melden bij de autoriteiten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…