Home / Luchtvaart / Emirates mag van Barcelona naar Mexico-Stad vliegen

Emirates mag van Barcelona naar Mexico-Stad vliegen

Emirates mag van Barcelona naar Mexico-Stad vliegen

Emirates heeft het recht verworven om een vlucht te opereren tussen Barcelona en Mexico-Stad, met Dubai als beginpunt. Op de route is nu geen enkele airline actief. Een begindatum van de dagelijkse verbinding is nog niet genoemd, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de carrier er zo snel mogelijk mee zal beginnen.

Het wordt ook de eerste verbinding tussen het Midden-Oosten en Mexico, zij het met een tussenstop. Emirates zal vermoedelijk een Boeing 777-300ER inzetten op de route, maar kan bij een grote vraag overstappen op de Airbus A380.

Fifth Freedom
Emirates krijgt een zogeheten Fifth Freedom vlucht. Dit betekent dat het begin- en eindpunt van de vlucht steeds de thuishaven moet zijn, in dit geval Dubai. Tijdens de tussenstop in Barcelona staat het de carrier vrij elk gewenst aantal passagiers aan boord te nemen. De betrokken overheden moeten het eens worden over een dergelijke overeenkomst en daar zijn ze in geslaagd.

Aeromexico, partner van KLM, heeft gepoogd de deal tussen Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten (waar Dubai onderdeel van is) tegen te houden met als argument dat door de vlucht van en naar Dubai veel lokale werkgelegenheid verloren zal gaan. Maar de Mexicaanse autoriteiten zijn in die redenatie niet meegegaan.

Voor een airline is Fifth Freedom zeer aantrekkelijk, omdat zij daarmee de verzekering krijgt altijd volle vliegtuigen te kunnen opereren. Vooral carriers als Emirates, met een hele kleine thuismarkt en een grote long haul vloot, zijn erop gespitst vluchten op basis van vijfde rechten binnen te halen.

In Europa hengelde Emirates eerder deze rechten op vluchten tussen Milaan en New York en tussen Athene en New York binnen. KLM heeft ook enkele Fifth Freedom verbindingen, waaronder die tussen Buenos Aires en Santiago de Chile, en tussen Singapore en Denpasar (Bali).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
BCD versimpelt declaraties

BCD versimpelt declaraties

19/06/2019

BCD Travel zegt dat het maken en indienen van declaraties door zakenreizigers veel makkelijker zullen worden door nieuwe technologieën zoals ‘machine learning.’ In een rapport over opkomende technologie, onder de…

Big Brother is watching you

Big Brother is watching you

18/06/2019

Alle airlines die in Nederland opereren zijn voortaan verplicht om hun gegevens te delen met de passagiersinformatie eenheid (Pi-NL), een nieuwe instantie die valt onder het ministerie van Justitie &…

Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

17/06/2019

Klanten van KLM kunnen voortaan tickets en aanvullende diensten betalen met Apple Pay. Ze moeten wel een rekening hebben bij ING, de enige bank die de functie tot nu toe…

Self service info op Schiphol

Self service info op Schiphol

14/06/2019

Schiphol heeft selfservice informatiepunten geplaatst, verspreid over verscheidene locaties in de terminal. Hier kunnen reizigers onder meer vluchtgegevens opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Schiphol heeft de…