Home / Luchtvaart / Emirates investeert in eigen wijnkelder

Emirates investeert in eigen wijnkelder

Emirates investeert in eigen wijnkelder

Emirates heeft 500 miljoen dollar geïnvesteerd in meer dan zestig verschillende wijnen, champagne en port. De 1,2 miljoen flessen liggen te rijpen in Emirates’ eigen wijnkelder en kunnen pas na 2020 aan boord worden gedronken.

Volgens Emirates zijn de wijnen een essentieel onderdeel van de maaltijden in het vliegtuig en dienen deze dus nauwkeurig te worden geselecteerd. De luchtvaartmaatschappij wil niet afhankelijk zijn van een tussenpersoon en heeft een eigen team relaties laten opbouwen met een aantal prestigieuze wijngaarden.

In de wijnkelder van Emirates domineert de regio Bordeaux in Frankrijk: bijna de helft van alle flessen komt daarvandaan. Het gaat onder andere om de paradepaardjes van Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Château Haut-Brion en Château Mouton-Rothschild.

Naast de Franse wijnen, biedt Emirates ook een selectie van nieuwe wereldwijnen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Californië en andere wijnproducerende regio’s in de wereld.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…