Home / Luchtvaart / Emirates herstelt zich

Emirates herstelt zich

Emirates herstelt zich

Emirates heeft zich over boekjaar 2017-2018, dat afliep op 31 maart, hersteld van de scherpe teruggang van een jaar eerder. De nettowinst steeg naar omgerekend 762 miljoen dollar op een omzet van 25 miljard.

Dit blijkt uit de cijfers die deze week zijn gepubliceerd. Over het voorafgaande boekjaar 2016-2017 had Emirates te maken met een financiële terugval van tachtig procent, al bleef de airline uit Dubai ook toen nog wel winst maken: 340 miljoen.

De carrier had in 2016 onder meer last van de maatregelen van de Amerikaanse regering gericht tegen het meenemen van laptops op vluchten uit het het Midden-Oosten. Deze ‘laptop ban’ is inmiddels verleden tijd en de vluchtuitvoering is terug naar normaal.

Behalve door een verbetering van de politieke situatie vloeit het herstel van Emirates in 2017 voort uit hogere opbrengsten van de vrachtdivisie en een gunstiger koers van de lokale munt, de dinar, ten opzichte van de dollar.

De maatschappij is echter nog niet terug op het winstniveau van de jaren 2013, 2014 en 2015. Op het hoogtepunt boekte Emirates toen een nettowinst van bijna twee miljard dollar over een periode van twaalf maanden.

Emirates Airline is onderdeel van de Emirates Group, waar ook afhandelaar Dnata in zit. De airline is verreweg de grootste divisie van de groep.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Zorgen IATA om Brexit

Zorgen IATA om Brexit

16/01/2019

IATA maakt zich grote zorgen over Brexit, na de afwijzing van de UK-EU deal door het Britse parlement. Met nog twee maanden te gaan weten airlines volgens topman Alexandre de…

Ticket blunders bij Cathay

Ticket blunders bij Cathay

14/01/2019

Cathay Pacific heeft voor de tweede keer in korte tijd tickets in First Class per ongeluk verkocht voor een economy tarief. Afgelopen weekeinde bood Cathay stoelen aan tussen Lissabon en…

Samenwerking BZ en ANVR

Samenwerking BZ en ANVR

14/01/2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR gaan intensiever samenwerken om de assistentie aan Nederlandse reizigers te verbeteren. Dit heeft Stef Blok, de verantwoordelijke minister, vandaag bekendgemaakt. Voortaan komen…