Home / Luchtvaart / Emirates’ drankfilosofie

Emirates’ drankfilosofie

Emirates’ drankfilosofie

Emirates heeft aan boord twee kanalen gelanceerd waar naar eigen zeggen haar ‘voedsel- en drankfilosofie’ te zien valt. De passagiers kunnen onder meer zien hoe menu’s tot stand komen en met welke partners wordt samengewerkt.

De Nederlander Joost Heymeijer, Senior Vice President of Inflight Catering bij Emirates, zegt: ‘Er zitten veel details in het bereiden van de maaltijden en het kiezen van de wijnen. De kanalen geven toegang tot onze voedsel- en drankfilosofie, de cateringstrategie en hoe we samenwerken met onze partners. Daarnaast geven onze tutorials en recepten passagiers iets interessants om mee naar huis te nemen.’

Investeringen
Emirates zegt recentelijk 700 miljoen dollar te hebben geïnvesteerd in ‘luxueuze wijnen’ en ‘regionale, seizoensgebonden’ maaltijden. De maatschappij uit Dubai huurt ‘prijswinnende chefs’ in om de menu’s samen te stellen. De luchtvaartmaatschappij serveert rond de 110 miljoen maaltijden per jaar, ‘met gelijke aandacht voor First Class, Business Class en Economy Class.’

Hoe het hele proces van eten en drinken aan boord tot stand komt toont Emirates nu aan boord op de Food and Wine Channels, waarvan een aantal afleveringen zijn gemaakt.

Food Channel
Food Channel laat zien hoeveel detail de Emirates Chefs stoppen in het ontwikkelen van de menu’s en het doen van inkopen van ingrediënten voor de maaltijden,’ zegt de airline in een verklaring. In de eerste twee afleveringen laat Emirates onder meer de zoektocht naar speciale olijfolie zien in Italië en krijgen de passagiers een beeld hoe medewerkers van de airline in Sri Lanka de Dilmah thee, die aan boord wordt geserveerd, uitzoeken.

Op Wine Channel staat een documentaire over Emirates’ strategie op het gebied van wijninkoop. De airline zegt ‘sterke relaties’ te hebben ontwikkeld met wijnmakers. ‘Emirates investeert actief in haar wijnkelder en heeft een sterk wijnprogramma gevestigd in de afgelopen tien jaar. Elke dag serveert Emirates meer dan tachtig soorten wijn, champagne en port in haar gehele netwerk.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe route Vueling

Nieuwe route Vueling

24/10/2021

De Spaanse carrier Vueling, onderdeel van de International Airlines Group (IAG), vliegt vanaf 3 december tussen Amsterdam en Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt vier keer week aangevlogen op zondag, dinsdag,…

Te veel fijnstof op Schiphol

Te veel fijnstof op Schiphol

21/10/2021

Op en rondom Schiphol is te veel fijnstof, door de uitstoot van vliegtuigen, zo concludeert de luchthaven zelf op basis van onderzoek door TNO. Het bedrijf wil ‘extra maatregelen’ nemen…

KLM en IATA versus ACNL

KLM en IATA versus ACNL

20/10/2021

KLM keert zich tegen een nieuw systeem van slottoewijzing dat ACNL volgend jaar wenst door te voeren. De airline krijgt hierbij steun van brancheorganisatie IATA die de slotcoördinator voor de…

Frankfurt-Hahn Airport failliet

Frankfurt-Hahn Airport failliet

20/10/2021

De HNA-Group heeft faillissement aangevraagd voor luchthaven Frankfurt-Hahn waarin het Chinese bedrijf zelf grootaandeelhouder is. De airport zag ruim vóór de coronacrisis de aantallen passagiers en omzet al teruglopen, de…