Home / Luchtvaart / Meer vluchten Emirates op Schiphol ondanks plafond

Meer vluchten Emirates op Schiphol ondanks plafond

Meer vluchten Emirates op Schiphol ondanks plafond

Hoewel Schiphol het plafond heeft bereikt van het maximale aantal toegestane vliegbewegingen, voegt Emirates vanaf eind dit jaar vijf vluchten per week toe tussen Dubai en Amsterdam, tot een totaal van negentien vluchten op de route. Dit heeft de airline vandaag bekendgemaakt.

Emirates zegt dat de ‘grote vraag’ vanuit de markt een forse uitbreiding rechtvaardigt. Vanaf 1 december 2018 komen er eerst vier extra vluchten van Emirates bij, vanaf 6 januari 2019 nog een. De carrier uit Dubai zet op de extra verbindingen naar Amsterdam vliegtuigen in van het type Boeing 777-300ER, in een drie-klasse configuratie: acht stoelen in First Class, 42 Business Class en 310 in Economy Class, een capaciteit van 360 stoelen in totaal.

A380
Emirates vliegt momenteel twee keer per dag tussen Dubai en Amsterdam, met het grootste toestel dat zij heeft: de Airbus A380, die plaats biedt aan 517 passagiers. De uitbreiding betekent dat Emirates op Schiphol groeit van een capaciteit, per richting, van 7.238 stoelen per week naar net boven de 9.000.

De expansie van Emirates op Schiphol heeft plaats terwijl de luchthaven dit jaar voor het eerst aan haar limiet zit van 500.000 toegestane vliegbewegingen, het aantal dat tien jaar geleden uit milieuoverwegingen is vastgelegd aan de Alderstafel.

Emirates zegt desgevraagd bij monde van een woordvoerder in Amsterdam dat de extra slots dit voorjaar zijn aangevraagd – bij de onafhankelijke slotcoördinator – en ook zijn goedgekeurd.

De airline uit de Golf kan indien gewenst de capaciteit op Schiphol nog verder opvoeren, zonder extra slots, door de Boeing 777 te vervangen door A380. Het verschil van 157 stoelen tussen beide vliegtuigen betekent dat er nog een reserve is van 1.570 stoelen in totaal (per richting). “Er is geen belemmering voor ons om dat te doen,” aldus de woordvoerder. “Een slot is een slot. De grootte van het toestel maakt niet uit.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tans langer bij Booking.com

Tans langer bij Booking.com

04/06/2020

Gillian Tans blijft langer dan gepland aan als voorzitter van Booking.com, zo meldt Skift. Mogelijk heeft het te maken met de coronacrisis, waardoor de omzet de afgelopen tijd verdampte. Booking…

Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…