Home / Luchtvaart / Embraer zet in op Azië/Oceanië

Embraer zet in op Azië/Oceanië

Embraer zet in op Azië/Oceanië

Embraer denkt dat luchtvaartmaatschappijen in de regio Azië/Oceanië de komende twintig jaar 1.500 regionale vliegtuigen nodig zullen hebben met een capaciteit van zeventig tot honderddertig stoelen. De totale waarde hiervan is zo’n 70 miljard dollar.

Embraer verwacht dat het Verre Oosten de komende twee decennia de grootste afzetmarkt voor vliegtuigbouwers zal worden, nu de groeiende middenklasse de vraag naar vliegreizen opstuwt.

De Braziliaanse vliegtuigfabrikant voorspelt dat de low-cost carriers net als in Europa te maken zullen krijgen met verzadiging van de markt, wat kansen biedt aan regionale nichespelers met kleinere toestellen.

Bijna tweederde van de voorspelde afleveringen betreft expansie en eenderde is bedoeld om oude toestellen de vervangen.

Embraer heeft een marktaandeel van 80 procent in Azië/Oceanië in het segment van zeventig- tot honderddertigzitters. Wereldwijd is dat 51 procent als je kijkt naar het aantal afleveringen en 62 procent qua aantal bestellingen.

Buiten de miljoenensteden bestaat het vliegverkeer in het Verre Oosten vooral uit secundaire markten met dunne en middellgrote vervoersstromen van maximaal driehonderd passagiers per dag, aldus Embraer. Dit zijn de routes waar de kleinere passagiersvliegtuigen goed kunnen worden ingezet.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…