Home / Luchtvaart / Embraer nr 49 voor KLM

Embraer nr 49 voor KLM

Embraer nr 49 voor KLM

KLM Cityhopper heeft haar 49ste en ‘voorlopig laatste Embraer’ ontvangen, een E-175+, zo meldt het bedrijf. KLM Cityhopper heeft de grootste Embraer-vloot in Europa.

KLM Cityhopper (KLC) heeft zeventien toestellen in dienst van de kleinere variant E175 en 32 van de grotere versie E195. Er staan geen nieuwe orders meer uit. De vliegtuigen worden ingezet op Europese vluchten met een korte afstand.

‘De Embraers dragen bij aan de verduurzaming van KLM’s vloot,’ zegt het bedrijf. De vliegtuigen verbruiken minder brandstof dan hun voorgangers en stoten daardoor minder CO2 uit. De E175 heeft volgens een berekening van KLC 22 procent minder brandstof nodig in vergelijking met zijn voorganger, de Fokker 70.

KLC duidt het toestel aan als de E175+. De + is een toevoeging van de airline zelf en verwijst naar een recent type wingtip van het vliegtuig, die nog een keer een verlaging van het brandstofverbruik van 6,4 procent zou opleveren, in vergelijking met de ‘gewone’ E175. De Braziliaanse fabrikant maakt op haar website geen gewag van het type E175+ en noemt in een overzicht alleen de E175, waarbij de wingtip standaard is.

Met 49 E-Jets is KLM Cityhopper in Europa de grootste operator van Embraers. Wereldwijd is het Amerikaanse Republic Airline verreweg de grootste gebruiker, met 191 toestellen (E170 en E175).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Een Vlijtig Liesje voor KLM

Een Vlijtig Liesje voor KLM

18/10/2019

KLM heeft haar tweede Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen na een ‘ferry-vlucht’ vanuit de fabriek in Charleston, South Carolina. Het toestel heeft de naam Vlijtig Liesje gekregen. Alle Dreamliners van KLM…

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

17/10/2019

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic. Virgin neemt de felrode bedrijfskleur…

Netwerk IoT op Schiphol

Netwerk IoT op Schiphol

17/10/2019

Schiphol heeft haar eigen netwerk voor Internet of Things-toepassingen volledig uitgerold. Er is  dekking in alle publieke gebieden zoals aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren en op Schiphol Plaza, evenals niet-publieke…

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

16/10/2019

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic. De vergrote…