Home / Luchtvaart / Embraer nr 49 voor KLM

Embraer nr 49 voor KLM

Embraer nr 49 voor KLM

KLM Cityhopper heeft haar 49ste en ‘voorlopig laatste Embraer’ ontvangen, een E-175+, zo meldt het bedrijf. KLM Cityhopper heeft de grootste Embraer-vloot in Europa.

KLM Cityhopper (KLC) heeft zeventien toestellen in dienst van de kleinere variant E175 en 32 van de grotere versie E195. Er staan geen nieuwe orders meer uit. De vliegtuigen worden ingezet op Europese vluchten met een korte afstand.

‘De Embraers dragen bij aan de verduurzaming van KLM’s vloot,’ zegt het bedrijf. De vliegtuigen verbruiken minder brandstof dan hun voorgangers en stoten daardoor minder CO2 uit. De E175 heeft volgens een berekening van KLC 22 procent minder brandstof nodig in vergelijking met zijn voorganger, de Fokker 70.

KLC duidt het toestel aan als de E175+. De + is een toevoeging van de airline zelf en verwijst naar een recent type wingtip van het vliegtuig, die nog een keer een verlaging van het brandstofverbruik van 6,4 procent zou opleveren, in vergelijking met de ‘gewone’ E175. De Braziliaanse fabrikant maakt op haar website geen gewag van het type E175+ en noemt in een overzicht alleen de E175, waarbij de wingtip standaard is.

Met 49 E-Jets is KLM Cityhopper in Europa de grootste operator van Embraers. Wereldwijd is het Amerikaanse Republic Airline verreweg de grootste gebruiker, met 191 toestellen (E170 en E175).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…