Home / Luchtvaart / Embraer nr 49 voor KLM

Embraer nr 49 voor KLM

Embraer nr 49 voor KLM

KLM Cityhopper heeft haar 49ste en ‘voorlopig laatste Embraer’ ontvangen, een E-175+, zo meldt het bedrijf. KLM Cityhopper heeft de grootste Embraer-vloot in Europa.

KLM Cityhopper (KLC) heeft zeventien toestellen in dienst van de kleinere variant E175 en 32 van de grotere versie E195. Er staan geen nieuwe orders meer uit. De vliegtuigen worden ingezet op Europese vluchten met een korte afstand.

‘De Embraers dragen bij aan de verduurzaming van KLM’s vloot,’ zegt het bedrijf. De vliegtuigen verbruiken minder brandstof dan hun voorgangers en stoten daardoor minder CO2 uit. De E175 heeft volgens een berekening van KLC 22 procent minder brandstof nodig in vergelijking met zijn voorganger, de Fokker 70.

KLC duidt het toestel aan als de E175+. De + is een toevoeging van de airline zelf en verwijst naar een recent type wingtip van het vliegtuig, die nog een keer een verlaging van het brandstofverbruik van 6,4 procent zou opleveren, in vergelijking met de ‘gewone’ E175. De Braziliaanse fabrikant maakt op haar website geen gewag van het type E175+ en noemt in een overzicht alleen de E175, waarbij de wingtip standaard is.

Met 49 E-Jets is KLM Cityhopper in Europa de grootste operator van Embraers. Wereldwijd is het Amerikaanse Republic Airline verreweg de grootste gebruiker, met 191 toestellen (E170 en E175).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…