Home / Luchtvaart / Eindelijk testvlucht CSeries

Eindelijk testvlucht CSeries

Eindelijk testvlucht CSeries

Bombardier heeft eindelijk de eerste testvlucht met de CSeries-jet gemaakt. Het vliegtuig is al sinds 2004 in ontwikkeling. In januari 2006 werd het project wegens tegenvallende orders opgeschort, om een jaar later toch weer verder te gaan met de CSeries.

Bij de eerste vlucht van de CS100 werd minstens één technisch probleem gedetecteerd. Volgens Bombardier leverde deze geen gevaar op voor de piloten, zonder in te gaan op de details. Over twaalf maanden moet het toestel, dat afhankelijk van de uitvoering plaats biedt aan 110 tot 160 personen, commercieel gaan vliegen.

De ontwikkelingskosten van de CSeries zijn ongeveer 3,9 miljard Amerikaanse dollar. Tot nu toe zijn er 177 orders geplaatst, terwijl Bombardier hoopte op driehonderd bestelde vliegtuigen in 2015.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…