Home / Luchtvaart / Eindelijk testvlucht CSeries

Eindelijk testvlucht CSeries

Eindelijk testvlucht CSeries

Bombardier heeft eindelijk de eerste testvlucht met de CSeries-jet gemaakt. Het vliegtuig is al sinds 2004 in ontwikkeling. In januari 2006 werd het project wegens tegenvallende orders opgeschort, om een jaar later toch weer verder te gaan met de CSeries.

Bij de eerste vlucht van de CS100 werd minstens één technisch probleem gedetecteerd. Volgens Bombardier leverde deze geen gevaar op voor de piloten, zonder in te gaan op de details. Over twaalf maanden moet het toestel, dat afhankelijk van de uitvoering plaats biedt aan 110 tot 160 personen, commercieel gaan vliegen.

De ontwikkelingskosten van de CSeries zijn ongeveer 3,9 miljard Amerikaanse dollar. Tot nu toe zijn er 177 orders geplaatst, terwijl Bombardier hoopte op driehonderd bestelde vliegtuigen in 2015.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

06/07/2020

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven…

Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…