Home / Luchtvaart / Eerste vlucht Delta op Tampa

Eerste vlucht Delta op Tampa

Eerste vlucht Delta op Tampa

Delta Air Lines, de partner van KLM en Air France, is vandaag begonnen met een nieuwe route vanuit Amsterdam naar Tampa, Florida. Delta breidt hiermee haar netwerk vanuit Nederland verder uit.

Vorig jaar begon de luchtvaartmaatschappij verbindingen van Amsterdam naar Orlando en Los Angeles. Met Tampa erbij voert Delta deze zomer tot 21 dagelijkse vluchten uit naar elf bestemmingen in de Verenigde Staten. Delta en Air France-KLM vieren deze maand dat hun trans-Atlantische joint venture tien jaar bestaat.

“Niet eerder hadden we zoveel vluchten tussen Amsterdam en de Verenigde Staten,” zei Roberto Ioriatti, vicepresident Transatlantic van Delta, vandaag op Schiphol. “Als onze grootste Europese hub en thuisbasis van onze partner KLM, is Amsterdam een belangrijke toegangspoort voor Delta.”

Nederland blijft een groeimarkt voor Delta, dat verwijst naar cijfers uit 2017, toen ruim 700.000 passagiers met de carrier vanuit Nederland naar de Verenigde Staten reisden, een stijging van 3,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De toename over 2018 is nog niet bekend.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: acties dreigen om cao

KLM: acties dreigen om cao

21/08/2019

Het overleg tussen de directie van KLM en alle vakbonden over nieuwe cao’s zit muurvast. KLM zegt een ‘verbeterd voorstel’ te hebben gedaan, waar de bonden niet op in willen…

Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…