Home / Luchtvaart / Eerste CS300 op Schiphol

Eerste CS300 op Schiphol

Eerste CS300 op Schiphol

Vandaag voerde AirBaltic de allereerste commerciële vlucht uit met een Bombardier CS300 vliegtuig. De vlucht steeg op in Riga en landde op Amsterdam Airport.

De nieuwe toestellen van AirBaltic zijn uitgevoerd als 145-zitter in twee vervoersklassen. De Letse airline heeft twintig CS300’s besteld. De CEO van de airline, Martin Gauss, blikte na aankomst tevreden terug: “De eerste commerciële vlucht van vandaag bood een nieuw niveau van dienstverlening aan onze klanten. We kijken ernaar uit om veel landen in West- en Oost-Europa te verbinden met de inzet van de CS300 vliegtuigen.”

Ook Fred Cromer, President van Bombardier Commercial Aircraft toonde zich tevreden: “De probleemloze indiensttreding bevestigt de succesvolle zet van Bombardier om als eerste vliegtuigbouwer in dertig jaar een geheel nieuwe familie van single-isle vliegtuigen te introduceren in het marktsegment van 100- tot 150-zitters.”

Op de route tussen Riga en Amsterdam, twee keer per dag gevlogen, maakte airBaltic tot nu nog gebruik van het verouderde type Boeing 737-300. De capaciteit van de twee vliegtuigen is nagenoeg gelijk, maar de CS300 is een state-of-the art toestel en veel zuiniger in gebruik.

AirBaltic is een van de weinige florerende kleine flag carriers in Europa. Vanaf 2013 maakt de airline weer winst, oplopend tot 19,5 miljoen euro vorig jaar. De Letse staat is grootaandeelhouder in de maatschappij, met een belang van 80 procent. KLM en airBaltic hebben een codeshare voor alle vluchten tussen Schiphol  en Riga, Vilnius en Tallinn.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuw reisbeleid onder Biden

Nieuw reisbeleid onder Biden

20/01/2021

Joe Biden, die woensdag om 11.48 uur lokale tijd is beëdigd als 46ste president van de Verenigde Staten, neemt voor de reisbranche de komende dagen maatregelen om het beleid van…

Reisadvies BZ druk bezocht

Reisadvies BZ druk bezocht

20/01/2021

De overheidssite met reisadvies is in 2020 bijna 90 miljoen keer geraadpleegd, tegenover 3,25 miljoen een jaar eerder. Dit zei demissionair minister van Buitenlandse Zaken Blok woensdag tijdens een digitale…

Istanbul grootste hub in 2020

Istanbul grootste hub in 2020

19/01/2021

Istanbul Airport was in 2020 de grootste hub van Europa, gemeten in passagiersaantallen. Of beter gezegd: de Turkse luchthaven slonk het minst van allemaal: min 55 procent. Gemiddeld kromp de…

Vaccinatiecampagne Emirates 

Vaccinatiecampagne Emirates 

18/01/2021

Emirates is maandag begonnen met het vaccineren van het eigen personeel, in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten. Inentingen in de Verenigde Arabische Emiraten gingen in december van start. Bij Emirates wordt…