Home / Luchtvaart / Eendaagse ‘staking’ Brussels

Eendaagse ‘staking’ Brussels

Eendaagse ‘staking’ Brussels

Dertig stewardessen en stewards van Brussels Airlines staken dinsdag symbolisch, namens het gehele personeel. De vakbonden achten de eendaagse actie nodig omdat in hun ogen moederbedrijf Lufthansa niet bereid is de werkdruk te verminderen.

De drie cabinebonden bij Brussels Airlines trekken al enige tijd gezamenlijk op in dit dossier. Hun gram richt zich vooral tegen Lufthansa, de eigenaar van de Belgische carrier. Het moederbedrijf zou de coronacrisis hebben aangegrepen om striktere roosters door te voeren, waardoor de werkdruk van de ongeveer 1100 leden cabinepersoneel is toegenomen.

Overleg met de directie van Brussels heeft de afgelopen tijd niets opgeleverd en daarom houdt het personeel nu een ‘sensibiliseringsactie.’ De luchtvaartmaatschappij zelf en de passagiers zullen geen hinder ondervinden van de ‘staking,’ zo is verzekerd, maar de bonden waarschuwen wel dat het niet bij publieksvriendelijke acties zal blijven als er geen compromis op tafel komt.

“We eisen structurele maatregelen voor de vlieg- en rusttijden, om te vermijden dat de werkdrukproblemen van deze zomer zich herhalen,” zegt vakbondsman Paul Buekenhout tegen dagblad De Standaard.

Foto © Brussels Airlines

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…