Home / Luchtvaart / Een gymruimte en een café bij Qantas op ultralange vluchten

Een gymruimte en een café bij Qantas op ultralange vluchten

Een gymruimte en een café bij  Qantas op ultralange vluchten

Passagiers van Qantas willen graag een gymruimte en een café aan boord, zodra de Australische carrier vanaf 2022 Sydney op ultralange vluchten non-stop met Europa verbindt.

Qantas heeft een onderzoek laten uitvoeren, in samenwerking met de universiteit van Sydney, naar de effecten van ultralange vluchten, die kunnen oplopen tot boven de twintig uur.

Ook de wensen van passagiers kwamen aan bod. In de top van het verlanglijstje van de reizigers staan, zo zegt Qantas, een in-flight café, een ‘plek om lichamelijke oefeningen te doen’, een innovatief cabine-ontwerp en draadloze geluidsonderdrukkende koptelefoon.

Ultralange vluchten zijn geen noviteit. Qantas voert sinds maart 2018 een verbinding uit tussen Perth, in het westen van Australië en Londen, met een tijdsduur van 17,5 uur. Singapore Airlines heeft momenteel de langste non-stop vlucht, naar New York: 18 uur en drie kwartier zal dan de langste zijn die er bestaat.

Het aantal ultralange vluchten zal de komende jaren fors stijgen doordat Qantas, mogelijk gevolgd door andere carriers, de afstanden van het oosten van Australië (Sydney, Melbourne) naar Europa en naar de oostkust van de Verenigde Staten in één keer wil afleggen. De langste vluchten komen uit boven de twintig uur.

De uitvoering van ultra-lange vluchten is operationeel mogelijk geworden door de komst van een nieuwe generatie vliegtuigen: de Airbus A350 en de Boeing 777X. Het brandstofverbruik van deze toestellen is veel lager dan dat van de voorgangers, waardoor het ook financieel haalbaar is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Meeste subsidie voor KLM

Meeste subsidie voor KLM

10/07/2020

Sinds april heeft KLM van alle Nederlandse bedrijven de meeste subsidie voor de loonkosten ontvangen: ruim 330 miljoen euro. Dit blijkt uit het zogeheten Register NOW dat het UWV vrijdagavond…

Overleeft GBTA de crisis wél?

Overleeft GBTA de crisis wél?

10/07/2020

GBTA heeft deze week een interim-CEO benoemd, hangende het ethisch onderzoek naar de topman. Hoofdzorg voor de vereniging voor travel management is echter niet de bestuurscrisis, maar corona. Collega-organisatie ACTE…

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

09/07/2020

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot…

RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…