Home / Luchtvaart / Een gymruimte en een café bij Qantas op ultralange vluchten

Een gymruimte en een café bij Qantas op ultralange vluchten

Een gymruimte en een café bij  Qantas op ultralange vluchten

Passagiers van Qantas willen graag een gymruimte en een café aan boord, zodra de Australische carrier vanaf 2022 Sydney op ultralange vluchten non-stop met Europa verbindt.

Qantas heeft een onderzoek laten uitvoeren, in samenwerking met de universiteit van Sydney, naar de effecten van ultralange vluchten, die kunnen oplopen tot boven de twintig uur.

Ook de wensen van passagiers kwamen aan bod. In de top van het verlanglijstje van de reizigers staan, zo zegt Qantas, een in-flight café, een ‘plek om lichamelijke oefeningen te doen’, een innovatief cabine-ontwerp en draadloze geluidsonderdrukkende koptelefoon.

Ultralange vluchten zijn geen noviteit. Qantas voert sinds maart 2018 een verbinding uit tussen Perth, in het westen van Australië en Londen, met een tijdsduur van 17,5 uur. Singapore Airlines heeft momenteel de langste non-stop vlucht, naar New York: 18 uur en drie kwartier zal dan de langste zijn die er bestaat.

Het aantal ultralange vluchten zal de komende jaren fors stijgen doordat Qantas, mogelijk gevolgd door andere carriers, de afstanden van het oosten van Australië (Sydney, Melbourne) naar Europa en naar de oostkust van de Verenigde Staten in één keer wil afleggen. De langste vluchten komen uit boven de twintig uur.

De uitvoering van ultra-lange vluchten is operationeel mogelijk geworden door de komst van een nieuwe generatie vliegtuigen: de Airbus A350 en de Boeing 777X. Het brandstofverbruik van deze toestellen is veel lager dan dat van de voorgangers, waardoor het ook financieel haalbaar is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Extra druk op Zaventem

Extra druk op Zaventem

14/02/2019

Op Brussels Airport (Zaventem) is het vandaag extra druk nadat een nationale staking het vliegverkeer in België gisteren nagenoeg platlegde. Zaventem verwacht zeker tien procent extra passagiers in vergelijking met…