Home / Luchtvaart / Een gymruimte en een café bij Qantas op ultralange vluchten

Een gymruimte en een café bij Qantas op ultralange vluchten

Een gymruimte en een café bij  Qantas op ultralange vluchten

Passagiers van Qantas willen graag een gymruimte en een café aan boord, zodra de Australische carrier vanaf 2022 Sydney op ultralange vluchten non-stop met Europa verbindt.

Qantas heeft een onderzoek laten uitvoeren, in samenwerking met de universiteit van Sydney, naar de effecten van ultralange vluchten, die kunnen oplopen tot boven de twintig uur.

Ook de wensen van passagiers kwamen aan bod. In de top van het verlanglijstje van de reizigers staan, zo zegt Qantas, een in-flight café, een ‘plek om lichamelijke oefeningen te doen’, een innovatief cabine-ontwerp en draadloze geluidsonderdrukkende koptelefoon.

Ultralange vluchten zijn geen noviteit. Qantas voert sinds maart 2018 een verbinding uit tussen Perth, in het westen van Australië en Londen, met een tijdsduur van 17,5 uur. Singapore Airlines heeft momenteel de langste non-stop vlucht, naar New York: 18 uur en drie kwartier zal dan de langste zijn die er bestaat.

Het aantal ultralange vluchten zal de komende jaren fors stijgen doordat Qantas, mogelijk gevolgd door andere carriers, de afstanden van het oosten van Australië (Sydney, Melbourne) naar Europa en naar de oostkust van de Verenigde Staten in één keer wil afleggen. De langste vluchten komen uit boven de twintig uur.

De uitvoering van ultra-lange vluchten is operationeel mogelijk geworden door de komst van een nieuwe generatie vliegtuigen: de Airbus A350 en de Boeing 777X. Het brandstofverbruik van deze toestellen is veel lager dan dat van de voorgangers, waardoor het ook financieel haalbaar is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Meer content bij GBT

Meer content bij GBT

23/04/2019

American Express Global Business Travel heeft zijn online programma uitgebreid waardoor bedrijven en zakenreizigers wereldwijd toegang hebben tot meer dan twee miljoen accommodaties. GBT maakt deze extra content beschikbaar via…

Ryanair verliest rechtszaak

Ryanair verliest rechtszaak

23/04/2019

Acht Nederlandse piloten hebben hun rechtszaak tegen Ryanair gewonnen en ontvangen in totaal ruim drie miljoen euro vergoeding. De kantonrechter in Oost-Brabant noemt de opstelling van de Ierse carrier ‘ernstig…

Uitstel A-pier op Schiphol

Uitstel A-pier op Schiphol

19/04/2019

De opening van de nieuwe ‘A-pier’ op Schiphol is met een jaar vertraagd en staat nu gepland voor december 2020. De luchthaven noemt uitgelopen werkzaamheden als reden voor het uitstel….