Home / Luchtvaart / EasyJet verhoogt in 2020 druk op domestic routes Air France

EasyJet verhoogt in 2020 druk op domestic routes Air France

EasyJet verhoogt in 2020 druk op domestic routes Air France

EasyJet opent in 2020 zeven nieuwe routes vanaf bases in Frankrijk. De Britse prijsvechter is op de Franse markt verreweg de grootste concurrent geworden van Air France.

EasyJet voegt twee extra vliegtuigen toe aan de bases in Bordeaux en Toulouse; op beide luchthavens zijn nu vier toestellen van de low-cost-carrier gestationeerd.

Er komen zeven nieuwe routes bij: vanaf Bordeaux naar Fuerteventura (Spanje), naar Ajaccio en Figari op Corsica en naar Olbia op Sardinië (Italië). Vanuit Toulouse komt er een lijn naar Rennes in Frankrijk en naar Cagliari (Sardinië). Vanaf de basis Nice wordt in 2020 Minorca (Spanje) aangevlogen.

Volgend jaar zomer zal easyJet dan 300 routes hebben van en naar Franse luchthavens, met 41 vliegtuigen en 1.700 werknemers. De directeur Frankrijk van easyJet, François Bacchetta, zegt in een verklaring: “In 2020 versterken wij de Franse regio en Europa met een netwerk voor de leisure als de zakelijke reiziger. We stimuleren daarmee lokale economieën en creëren zeventig nieuwe banen.”

In Frankrijk concurreert easyJet vooral met Air France Hop, de regionale poot van Air France die hoofdzakelijk binnenlandse vluchten uitvoert.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…