Home / Luchtvaart / EasyJet verhoogt in 2020 druk op domestic routes Air France

EasyJet verhoogt in 2020 druk op domestic routes Air France

EasyJet verhoogt in 2020 druk op domestic routes Air France

EasyJet opent in 2020 zeven nieuwe routes vanaf bases in Frankrijk. De Britse prijsvechter is op de Franse markt verreweg de grootste concurrent geworden van Air France.

EasyJet voegt twee extra vliegtuigen toe aan de bases in Bordeaux en Toulouse; op beide luchthavens zijn nu vier toestellen van de low-cost-carrier gestationeerd.

Er komen zeven nieuwe routes bij: vanaf Bordeaux naar Fuerteventura (Spanje), naar Ajaccio en Figari op Corsica en naar Olbia op Sardinië (Italië). Vanuit Toulouse komt er een lijn naar Rennes in Frankrijk en naar Cagliari (Sardinië). Vanaf de basis Nice wordt in 2020 Minorca (Spanje) aangevlogen.

Volgend jaar zomer zal easyJet dan 300 routes hebben van en naar Franse luchthavens, met 41 vliegtuigen en 1.700 werknemers. De directeur Frankrijk van easyJet, François Bacchetta, zegt in een verklaring: “In 2020 versterken wij de Franse regio en Europa met een netwerk voor de leisure als de zakelijke reiziger. We stimuleren daarmee lokale economieën en creëren zeventig nieuwe banen.”

In Frankrijk concurreert easyJet vooral met Air France Hop, de regionale poot van Air France die hoofdzakelijk binnenlandse vluchten uitvoert.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…