Home / Luchtvaart / EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus.

EasyJet zegt de afgelopen dagen ‘meer dan 650 reddingsvluchten’ te hebben uitgevoerd waarmee 45.000 klanten zijn gerepatrieerd. Zondag 29 maart is de laatste vlucht uitgevoerd, al zegt easyJet te blijven samenwerken met overheden ‘om op hun verzoek extra reddingsvluchten uit te voeren.’

EasyJet beschikt over 331 vliegtuigen, allemaal van de Airbus A320-familie. De Britse prijsvechter zegt geen datum te kunnen geven voor het herstarten van commerciële vluchten. “We zullen de situatie continu evalueren op basis van reisbeperkingen en de passagiersvraag en zullen de markt updaten zodra we hier zicht op hebben,” aldus easyJet.

De carrier zegt over ‘een sterke balans’ te beschikken, met geen herfinanciering van schulden tot 2022. “We zijn in bespreking met liquiditeitsverschaffers die de kracht van onze balans en bedrijfsmodel erkennen. We blijven elke actie ondernemen om kosten en niet-kritieke uitgaven van het bedrijf op elk niveau te verwijderen om de impact van het coronavirus te verminderen. Het aan de grond houden van onze vloot scheelt aanzienlijk in de kosten.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…