Home / Luchtvaart / EasyJet in zee met Virgin

EasyJet in zee met Virgin

EasyJet in zee met Virgin

EasyJet heeft haar samenwerkingsverband met andere carriers voor de long haul uitgebreid door Virgin Atlantic aan het netwerk toe te voegen. Passagiers kunnen vanaf vandaag via een overstap op Londen Gatwick vluchten van de twee maatschappijen combineren. Virgin Atlantic vliegt onder andere naar Las Vegas, Orlando en St. Lucia vanaf Gatwick.

Worldwide by easyJet noemt de Britse prijsvechter het product, dat in september 2017 werd gelanceerd. Sindsdien zijn partnerschappen aangegaan met Norwegian, WestJet, Thomas Cook Airlines, Corsair, La Compagnie, Aurigny en Loganair. Worldwide by easyJet is het eerste wereldwijde overstapproduct opgezet door een Europese budgetmaatschappij. Op Schiphol is het mogelijk om met Worldwide by easyJet over te stappen op vluchten van Norwegian naar New York.

Garantie
Het product stelt passagiers van easyJet in staat om over te stappen op intercontinentale bestemmingen van de partners. De twee carriers garanderen de aansluiting. Als een van de vluchten vertraagd is of uitgevallen, heeft de passagier recht op een volgende vlucht of wordt een andere oplossing gezocht.

Easyjet breidt ‘Worldwide’ verder uit. Vorige maand sloten Singapore Airlines en de budgetdochter Scoot zich aan bij het samenwerkingsverband. Passagiers van easyJet kunnen binnenkort via de luchthaven Milaan Malpensa overstappen op vluchten van Singapore Airlines en op Berlijn Tegel zijn verbindingen met Scoot mogelijk. Deze dienst wordt naar verwachting in de aankomende maanden uitgerold.

EasyJet zegt dat het daar niet bij zal blijven. Gesprekken met maatschappijen in onder meer het Midden-Oosten en Azië zijn al in een gevorderd stadium. Ook heeft de luchtvaartmaatschappij plannen om uit te breiden naar andere belangrijke luchthavens in Europa.

Prijs- en reisduurvergelijking
Zakenreis nam de proef op de som en vergeleek de prijs en reisduur voor vluchten op willekeurig gekozen data van Schiphol naar Las Vegas, heen op dinsdag 16 oktober, terug op vrijdag 23 oktober. Dan valt voor de combinatie easyJet en Virgin Atlantic niet zo gunstig uit.

KLM heeft (in samenwerking met Delta) op die data nog stoelen vrij voor 829 euro, met op de heenreis een transfer op Atlanta met een wachttijd van 1:24 op de terugreis 1:20 op Salt Lake City. De totale reistijd is op de heenweg 15:32 en terug 12:05 uur. Vertrek op de heenreis is om 08:35 en de aankomst is om 15:07. Vertrek op de terugreis is om 17:20 en de aankomst is om 14:25 uur.

Worldwide by easyJet biedt op die data voor 2.011 euro een overstap via Londen Gatwick met een wachttijd van 3:10 uur op de heenreis en 4:50 uur op de terugreis. De totale reistijd is op de heenweg 15:15 en terug 16:00 uur. Vertrek op de heenreis is om 7:05, met een aankomst om 13:20 uur. Het vertrek op de terugreis is om 15:35 uur met een aankomst om 16:35 uur. Voor data eind november waren de vluchten naar Las Vegas nog duurder.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
De Nooijer CEO Transavia

De Nooijer CEO Transavia

14/10/2019

Marcel de Nooijer wordt per 1 januari 2020 de nieuwe CEO van Transavia, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De zittende topman, Mattijs ten Brink, is eind september vertrokken. Marcel…

Boete Sabre om Farelogix

Boete Sabre om Farelogix

14/10/2019

Sabre heeft van de Britse marktautoriteit CMA een boete gekregen van 20.000 pond (22.000 euro) vanwege nalatigheid bij de geplande overname van branchegenoot Farelogix. Beide bedrijven zijn Amerikaans, maar opereren…

BCD koopt L37 Creative

BCD koopt L37 Creative

14/10/2019

BCD Meetings & Events (BCD M&E) heeft het Amerikaanse bedrijf L37 Creative overgenomen. L37 is onder meer gespecialiseerd in ‘creative production’ en media content ontwikkeling. Hoeveel BCD, een niet-beursgenoteerde onderneming,…

Garuda zet A330-900neo in

Garuda zet A330-900neo in

13/10/2019

Garuda Indonesia zet vanaf 12 december de Airbus A330-900neo in op de route tussen Bali en Amsterdam. Eerder was nog sprake van een Boeing 777, maar de airline heeft de…

Listeria op KLM-vluchten?

Listeria op KLM-vluchten?

11/10/2019

Geserveerde vleeswaren in de business class van KLM waren mogelijk besmet met de listeriabacterie. Dit heeft KLM naar buiten gebracht. De airline heeft direct ingegrepen en de verdachte producten verwijderd…