Home / Luchtvaart / EasyJet biedt gratis inflight entertainment aan

EasyJet biedt gratis inflight entertainment aan

EasyJet biedt gratis inflight entertainment aan

EasyJet gaat proefdraaien met een eigen vorm van gratis inflight entertainment onder de naam Air Time. Dit heeft de Britse airline vandaag bekendgemaakt tijdens haar Innovation Day in Londen.

Passagiers krijgen op hun eigen elektronische apparatuur de mogelijkheid om film, entertainment voor kinderen, spelletjes, audioboeken et cetera af te spelen.

Air Time zal vanaf de herfst beschikbaar zijn aan boord van vijf easyJet-toestellen op vluchten van en naar Zwitserland. Indien het aanslaat wil easyJet het product uitrollen over de hele vloot.

De prijsvechter werkt samen met het Japanse Rakuten, wereldleider op het gebied van internetdiensten en e-commerce en met Immfly, dienstverlener voor digitale platformen aan boord.

EasyJet plaatst geen videoschermen in hoofdsteunen of aan het plafond. Er komt een draadloos netwerk aan boord, waarmee de passagiers een live feed kunnen krijgen op hun eigen smartphone, tablet of laptop in vliegtuigmodus.

Het aanbod is met name geschikt voor korte-afstandsvluchten, zegt easyJet. De beschikbare talen zijn voorlopig Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…