Home / Luchtvaart / EasyJet aast op Monarch

EasyJet aast op Monarch

EasyJet aast op Monarch

De Britse prijsvechter easyJet zou een bod hebben uitgebracht op concurrent Monarch Airlines, eveneens Brits. Monarch is nu in handen van investeringsfonds Greybull Capital en verkeert al enige jaren in zwaar weer.

Monarch bevestigt in een verklaring dat er “binnenkomende belangstelling” is voor het bedrijf, zonder namen te noemen. De airline heeft huisbankier Deutsche Bank gevraagd te kijken naar de mogelijkheden. “De belangrijkste focus van management en aandeelhouders is de verdere ontwikkeling en groei van Monarch,” zegt de airline. Easyjet wil niet ingaan op een mogelijke belangstelling voor Monarch.

Naast easyJet zijn ook andere airlines in verband gebracht met overname van Monarch, zoals airberlin, TuiFly en Thomas Cook Airlines. Anderhalf jaar geleden stond Monarch op het punt van omvallen, tot Greybull een investering deed van ruim 150 miljoen pond en de carrier overnam.

Monarch, opgericht in 1967, is van origine een chartermaatschappij gericht op vakantievervoer. Later is de carrier zich ook gaan richten op lijndiensten. De huidige vloot bestaat uit 33 toestellen van het type A320 en A321; er staat een bestelling uit voor 30 vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…