Home / Luchtvaart / Drie ‘nieuwe’ routes KLM

Drie ‘nieuwe’ routes KLM

Drie ‘nieuwe’ routes KLM

KLM vliegt vanaf komend weekeinde weer rechtstreeks naar Sint Maarten, terwijl er twee nieuwe bestemmingen bijkomen: Bangalore (India) en Liberia (Costa Rica). Deze beide routes waren eerder dit jaar al aangekondigd.

De directe vluchten naar Sint Maarten werden in september 2017 stopgezet nadat orkaan Irma veel verwoestingen had aangericht op het Caraïbische eiland. De verbinding verliep sindsdien in combinatie met Curaçao.

Met ingang van 27 oktober, het begin van het winterseizoen, vliegt KLM echter weer non-stop naar Sint Maarten, met twee vluchten per week, op dinsdag en donderdag, met een Airbus A330.

Costa Rica
Dit voorjaar werd al bekend dat KLM naar Guanacaste Liberia, een stad in Costa Rica, zal vliegen in het winterseizoen. Deze lijn wordt uitgevoerd in een driehoeksvlucht, met op de heenweg een stop in de hoofdstad San José, om daarna door te vliegen naar Liberia. De terugreis gaat zonder onderbreking naar Amsterdam.

KLM zet een Boeing 787-9 Dreamliner in op de verbinding naar Costa Rica. De airline biedt passagiers de mogelijkheid om San José en Liberia te combineren op hetzelfde ticket.

Bangalore
De derde ‘nieuwe’ bestemming van KLM die ook al bekend was is de Indiase miljoenenstad Bangalore (zie foto bij deze post). Door het wegvallen van partner Jet Airways in India, sinds begin dit jaar – Jet is in feite bankroet, al is het faillissement nog steeds niet uitgeroepen – moet KLM alle vluchten naar India weer zelf uitvoeren.

Op Delhi en Mumbai vloog KLM al, op Bangalore niet. Bangalore (ook wel: Bengaluru genoemd) is een belangrijke stad voor bedrijven in informatietechnologie. KLM zal drie keer per week naar de metropool vliegen, eveneens met een Boeing 787-9.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…