Home / Luchtvaart / Drie ‘nieuwe’ routes KLM

Drie ‘nieuwe’ routes KLM

Drie ‘nieuwe’ routes KLM

KLM vliegt vanaf komend weekeinde weer rechtstreeks naar Sint Maarten, terwijl er twee nieuwe bestemmingen bijkomen: Bangalore (India) en Liberia (Costa Rica). Deze beide routes waren eerder dit jaar al aangekondigd.

De directe vluchten naar Sint Maarten werden in september 2017 stopgezet nadat orkaan Irma veel verwoestingen had aangericht op het Caraïbische eiland. De verbinding verliep sindsdien in combinatie met Curaçao.

Met ingang van 27 oktober, het begin van het winterseizoen, vliegt KLM echter weer non-stop naar Sint Maarten, met twee vluchten per week, op dinsdag en donderdag, met een Airbus A330.

Costa Rica
Dit voorjaar werd al bekend dat KLM naar Guanacaste Liberia, een stad in Costa Rica, zal vliegen in het winterseizoen. Deze lijn wordt uitgevoerd in een driehoeksvlucht, met op de heenweg een stop in de hoofdstad San José, om daarna door te vliegen naar Liberia. De terugreis gaat zonder onderbreking naar Amsterdam.

KLM zet een Boeing 787-9 Dreamliner in op de verbinding naar Costa Rica. De airline biedt passagiers de mogelijkheid om San José en Liberia te combineren op hetzelfde ticket.

Bangalore
De derde ‘nieuwe’ bestemming van KLM die ook al bekend was is de Indiase miljoenenstad Bangalore (zie foto bij deze post). Door het wegvallen van partner Jet Airways in India, sinds begin dit jaar – Jet is in feite bankroet, al is het faillissement nog steeds niet uitgeroepen – moet KLM alle vluchten naar India weer zelf uitvoeren.

Op Delhi en Mumbai vloog KLM al, op Bangalore niet. Bangalore (ook wel: Bengaluru genoemd) is een belangrijke stad voor bedrijven in informatietechnologie. KLM zal drie keer per week naar de metropool vliegen, eveneens met een Boeing 787-9.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…