Home / Luchtvaart / Diversity awards bij IATA

Diversity awards bij IATA

Diversity awards bij IATA

IATA heeft vandaag voor het eerst haar eigen Diversity & Inclusion Awards uitgereikt, aan het slot van de jaarvergadering in Seoul. Het gaat om drie categorieën, met name bedoeld om het aantal en de positie van vrouwen in de branche te verbeteren.

De high flyer award ging naar Fadimatou Noutchemo Simo uit Kameroen, inspirational role model van IATA is Christine Ourmières-Widener, de (vertrekkend) CEO van Flybe en de prijs voor het diversity & inclusion team ging naar Air New Zealand.

Sponsor van de onderscheidingen is Qatar Airways, dat voor elke winnaar 25.000 dollar ter beschikking heeft gesteld.

Balans
“Onze industrie is divers en we dienen een even diverse en inclusieve workforce te hebben. Er is nog veel werk te doen om de balans te bereiken die we nodig hebben, vooral op het gebied van gendergelijkheid op hoge posities,” zei Alexandre de Juniac, IATA’s Director General and CEO.

Hoewel er tijdens de uitreiking alleen over de verbetering van de positie van vrouwen in de luchtvaart werd gesproken, zegt IATA zelf heel voorzichtig dat ook lgbt-rechten onder inclusion en diversity vallen.

De positie van Qatar Airways is in dit opzicht pikant. In het emiraat is homoseksualiteit streng verboden – al zijn de straffen er niet zo streng (zeven jaar cel) als in de buurlanden Saoedi-Arabië en Iran waar de doodstraf staat op ‘same sex sexual activity.’

Hoofd woordvoering van IATA, Tony Concil, prijst Qatar Airways daarom vanwege de sponsoring van de awards. “Qatar Airways wist van te voren heel goed waar het om ging en ze hebben geen nee gezegd.”

Foto vlnr: Akbar Al Baker (CEO van Qatar Airways), Fadimatou Noutchemo Simo en Alexandre de Juniac (CEO van IATA)

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…