Home / Luchtvaart / Diversity awards bij IATA

Diversity awards bij IATA

Diversity awards bij IATA

IATA heeft vandaag voor het eerst haar eigen Diversity & Inclusion Awards uitgereikt, aan het slot van de jaarvergadering in Seoul. Het gaat om drie categorieën, met name bedoeld om het aantal en de positie van vrouwen in de branche te verbeteren.

De high flyer award ging naar Fadimatou Noutchemo Simo uit Kameroen, inspirational role model van IATA is Christine Ourmières-Widener, de (vertrekkend) CEO van Flybe en de prijs voor het diversity & inclusion team ging naar Air New Zealand.

Sponsor van de onderscheidingen is Qatar Airways, dat voor elke winnaar 25.000 dollar ter beschikking heeft gesteld.

Balans
“Onze industrie is divers en we dienen een even diverse en inclusieve workforce te hebben. Er is nog veel werk te doen om de balans te bereiken die we nodig hebben, vooral op het gebied van gendergelijkheid op hoge posities,” zei Alexandre de Juniac, IATA’s Director General and CEO.

Hoewel er tijdens de uitreiking alleen over de verbetering van de positie van vrouwen in de luchtvaart werd gesproken, zegt IATA zelf heel voorzichtig dat ook lgbt-rechten onder inclusion en diversity vallen.

De positie van Qatar Airways is in dit opzicht pikant. In het emiraat is homoseksualiteit streng verboden – al zijn de straffen er niet zo streng (zeven jaar cel) als in de buurlanden Saoedi-Arabië en Iran waar de doodstraf staat op ‘same sex sexual activity.’

Hoofd woordvoering van IATA, Tony Concil, prijst Qatar Airways daarom vanwege de sponsoring van de awards. “Qatar Airways wist van te voren heel goed waar het om ging en ze hebben geen nee gezegd.”

Foto vlnr: Akbar Al Baker (CEO van Qatar Airways), Fadimatou Noutchemo Simo en Alexandre de Juniac (CEO van IATA)

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…