Home / Luchtvaart / Diversity awards bij IATA

Diversity awards bij IATA

Diversity awards bij IATA

IATA heeft vandaag voor het eerst haar eigen Diversity & Inclusion Awards uitgereikt, aan het slot van de jaarvergadering in Seoul. Het gaat om drie categorieën, met name bedoeld om het aantal en de positie van vrouwen in de branche te verbeteren.

De high flyer award ging naar Fadimatou Noutchemo Simo uit Kameroen, inspirational role model van IATA is Christine Ourmières-Widener, de (vertrekkend) CEO van Flybe en de prijs voor het diversity & inclusion team ging naar Air New Zealand.

Sponsor van de onderscheidingen is Qatar Airways, dat voor elke winnaar 25.000 dollar ter beschikking heeft gesteld.

Balans
“Onze industrie is divers en we dienen een even diverse en inclusieve workforce te hebben. Er is nog veel werk te doen om de balans te bereiken die we nodig hebben, vooral op het gebied van gendergelijkheid op hoge posities,” zei Alexandre de Juniac, IATA’s Director General and CEO.

Hoewel er tijdens de uitreiking alleen over de verbetering van de positie van vrouwen in de luchtvaart werd gesproken, zegt IATA zelf heel voorzichtig dat ook lgbt-rechten onder inclusion en diversity vallen.

De positie van Qatar Airways is in dit opzicht pikant. In het emiraat is homoseksualiteit streng verboden – al zijn de straffen er niet zo streng (zeven jaar cel) als in de buurlanden Saoedi-Arabië en Iran waar de doodstraf staat op ‘same sex sexual activity.’

Hoofd woordvoering van IATA, Tony Concil, prijst Qatar Airways daarom vanwege de sponsoring van de awards. “Qatar Airways wist van te voren heel goed waar het om ging en ze hebben geen nee gezegd.”

Foto vlnr: Akbar Al Baker (CEO van Qatar Airways), Fadimatou Noutchemo Simo en Alexandre de Juniac (CEO van IATA)

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….

Duitsland verplicht coronatest

Duitsland verplicht coronatest

07/08/2020

Met ingang van zaterdag 8 augustus moeten alle passagiers op Duitse luchthavens die zijn aangekomen vanuit risicogebieden verplicht een coronatest ondergaan. Dit heeft de regering in Berlijn besloten. Wie weigert…

Teststraat corona op Schiphol

Teststraat corona op Schiphol

06/08/2020

De regering wil een vrijwillige teststraat inrichten voor passagiers afkomstig uit zogeheten risicogebieden. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond gezegd tijdens een persconferentie, samen met premier Rutte….