Home / Luchtvaart / Delta verliest $ 5,4 mld in Q3

Delta verliest $ 5,4 mld in Q3

Delta verliest $ 5,4 mld in Q3

Delta Air Lines heeft in het derde kwartaal 2020 een nettoverlies van 5,4 miljard dollar (4,6 miljard euro) geleden. De Amerikaanse partner van KLM en Air France ontving 1,3 miljard dollar aan steun uit Washington.

In Q3 van 2019 maakte Delta nog een winst van 1,5 miljard dollar, zodat de teruggang van de twee vergelijkbare kwartalen 6,9 miljard dollar bedraagt. De kwartaalomzet daalde met 76 procent naar drie miljard dollar. Het enige lichtpuntje: in het tweede kwartaal was het verlies nog net iets groter. Voor de zes maanden van april tot en met september komt de airline uit Atlanta uit op een totale verliespost van elf miljard dollar.

Delta maakt sinds maart gebruik van PSP: Payroll Support Program, een instrument van de federale regering in Washington DC om bedrijven steun te geven bij de loonsom tijdens de coronacrisis. Delta zegt in juli, augustus en september in totaal 1,3 miljard dollar aan loonsubsidie te hebben gekregen. De carrier zet de kosten en subsidie tijdens de corona-pandemie apart weg in de boeken. Daardoor komt het ‘aangepaste verlies’ uit op 2,6 miljard dollar en lijkt het nog mee te vallen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: Walsh vervangt Juniac

IATA: Walsh vervangt Juniac

23/11/2020

Alexandre de Juniac stapt per 31 maart 2021 op als directeur-generaal van IATA. Willie Walsh is zijn opvolger. De brancheorganisatie van airlines heeft dit maandagavond bekendgemaakt. Een reden voor het…

IATA: wacht niet op vaccins

IATA: wacht niet op vaccins

23/11/2020

Regeringen moeten niet wachten op vaccins tegen corona om het luchtverkeer weer op gang te brengen, maar hun testbeleid zo snel mogelijk optimaliseren. Dit was de belangrijkste boodschap van IATA…

Corona hindert treinpromotie

Corona hindert treinpromotie

22/11/2020

KLM, Schiphol en NS willen verder met hun promotie van de trein voor kortere afstanden, maar in een nieuwe ‘Actieagenda’ staat dat corona de plannen op losse schroeven kan zetten….

Testbewijs wordt verplicht

Testbewijs wordt verplicht

20/11/2020

Het kabinet wil medio december niet-EU-passagiers bij aankomst in Nederland verplichten een recente, negatieve coronatest te laten zien. Dit schrijft vicepremier De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer….