Home / Luchtvaart / Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

Delta Air Lines investeert tot 2030 honderd miljoen euro per jaar om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. De Amerikaanse carrier zegt hiermee onder meer ‘clean-air technologieën’ te willen financieren.

Delta, de belangrijkste internationale partner van Air France en KLM, wijst er in een verklaring nogmaals op dat de luchtvaartindustrie goed is voor slechts twee procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Maar airlines moeten hun verantwoordelijkheid nemen, vindt Delta, ook omdat de omvang van de sector groeit.

Delta wil binnen tien jaar een ‘klimaatneutrale airline’ worden en heeft daar een miljard dollar voor over. De carrier richt zich op drie hoofdonderwerpen: het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen, innovatieve projecten voor het verwijderen van CO2 en mondiale samenwerking.

“Reizen heeft de kracht om mensen samen te brengen, maar we hebben ook de verantwoordelijkheid om op de best mogelijke manier voor onze planeet te zorgen,” zegt Ed Bastian, CEO van Delta Air Lines, in een verklaring.

“Het is nu tijd om onze investeringen in de hoogste versnelling te zetten en de ambitieuze inzet te realiseren samen met het Delta-team, onze partners en alle belanghebbenden. Klimaatneutraal vliegen met Delta betekent veel meer dan een geweldige en verantwoorde reiservaring, we moeten samen gaan voor een betere wereld in de toekomst,” aldus Bastian.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…