Home / Luchtvaart / Delta: geen plastic meer

Delta: geen plastic meer

Delta: geen plastic meer

Delta Air Lines is bezig een groot deel van de plastic wegwerpartikelen te vervangen door duurzaam materiaal. Rietjes, roerstaafjes en wikkels van plastic zullen binnenkort niet meer aan boord zijn bij Delta, de partner van KLM.

Enige maanden geleden deed Delta plastic folie al in de ban. De Amerikaanse carrier wil met de veranderingen haar duurzaamheid onderstrepen, terwijl er tegelijkertijd sprake is van een aanzienlijke gewichtsbesparing.

Borden, bestek en kommen worden bij Delta vervangen door composteerbare alternatieven. De roerstaafjes voor koude dranken zijn voortaan van bamboe gemaakt, bij warme dranken krijgt de passagier een staafje van berkenhout.

Toonaangevend
Delta Air Lines claimt ‘toonaangevend’ te zijn op het gebied van duurzaamheid. ‘Delta was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die blikjes, plastic flessen en bekers, kranten en tijdschriften uit vliegtuigen recyclede,’ zegt de maatschappij.

Delta zegt ook de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die klanten aanbood de uitstoot van CO2  van hun vlucht te compenseren. De CO2-uitstoot wordt door Delta op het niveau van 2012 gehouden, door het kopen van compensatie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…