Home / Luchtvaart / Delta: geen plastic meer

Delta: geen plastic meer

Delta: geen plastic meer

Delta Air Lines is bezig een groot deel van de plastic wegwerpartikelen te vervangen door duurzaam materiaal. Rietjes, roerstaafjes en wikkels van plastic zullen binnenkort niet meer aan boord zijn bij Delta, de partner van KLM.

Enige maanden geleden deed Delta plastic folie al in de ban. De Amerikaanse carrier wil met de veranderingen haar duurzaamheid onderstrepen, terwijl er tegelijkertijd sprake is van een aanzienlijke gewichtsbesparing.

Borden, bestek en kommen worden bij Delta vervangen door composteerbare alternatieven. De roerstaafjes voor koude dranken zijn voortaan van bamboe gemaakt, bij warme dranken krijgt de passagier een staafje van berkenhout.

Toonaangevend
Delta Air Lines claimt ‘toonaangevend’ te zijn op het gebied van duurzaamheid. ‘Delta was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die blikjes, plastic flessen en bekers, kranten en tijdschriften uit vliegtuigen recyclede,’ zegt de maatschappij.

Delta zegt ook de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die klanten aanbood de uitstoot van CO2  van hun vlucht te compenseren. De CO2-uitstoot wordt door Delta op het niveau van 2012 gehouden, door het kopen van compensatie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…