Home / Luchtvaart / Delta dankt Boeing 777’s af

Delta dankt Boeing 777’s af

Delta dankt Boeing 777’s af

Delta Air Lines doet haar achttien Boeing 777-200’s eind dit jaar in de mottenballen. Door de corona-pandemie is de vraag naar tickets zo sterk gedaald dat de Amerikaanse carrier drastisch snijdt in de vloot.

“We voeren een strategische, kosten-effectieve verandering door in antwoord op de corona-pandemie. We willen ons ervan vergewissen dat Delta na de crisis goed kan herstellen,” aldus Gil West, de COO van Delta in een verklaring. “De 777 was een betrouwbaar vliegtuig sinds de komst in 1999 bij Delta.”

Delta heeft acht Boeing 777-200ER’s (Extra Range) en tien Boeing 777-200LR’s (Long Range) in dienst, beide met 288 stoelen. Het zijn de doorontwikkelde varianten van het oorspronkelijke toestel, de Boeing 777-200. Delta heeft de volgende stap van Boeing, naar de grotere 777-300 en 777-300ER nooit gevolgd, maar bleef bij het kleinere type.

Voorafgaand aan corona hield Delta ook al opruiming. Zo gaan de 27 MD-88’s en MD-90’s volgende maand uit dienst. Delta lijkt meer en meer een Airbus-voorliefde te hebben en heeft nu ruim 300 Airbussen in dienst, zowel narrow- als widebodies, met nog eens 200 toestellen in bestelling bij de Europese fabrikant. Bij Boeing staat geen enkele order uit.

Maar de verdere vlootontwikkeling en de toekomst van Delta in zijn algemeen hangt sterk af van de situatie rond corona. De pandemie is nog lang niet voorbij. Delta Air Lines is de belangrijkste internationale partner van KLM en Air France. Het Amerikaanse bedrijf heeft een belang van 8,8 procent in de holding Air France-KLM.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…