Home / Luchtvaart / Delta dankt Boeing 777’s af

Delta dankt Boeing 777’s af

Delta dankt Boeing 777’s af

Delta Air Lines doet haar achttien Boeing 777-200’s eind dit jaar in de mottenballen. Door de corona-pandemie is de vraag naar tickets zo sterk gedaald dat de Amerikaanse carrier drastisch snijdt in de vloot.

“We voeren een strategische, kosten-effectieve verandering door in antwoord op de corona-pandemie. We willen ons ervan vergewissen dat Delta na de crisis goed kan herstellen,” aldus Gil West, de COO van Delta in een verklaring. “De 777 was een betrouwbaar vliegtuig sinds de komst in 1999 bij Delta.”

Delta heeft acht Boeing 777-200ER’s (Extra Range) en tien Boeing 777-200LR’s (Long Range) in dienst, beide met 288 stoelen. Het zijn de doorontwikkelde varianten van het oorspronkelijke toestel, de Boeing 777-200. Delta heeft de volgende stap van Boeing, naar de grotere 777-300 en 777-300ER nooit gevolgd, maar bleef bij het kleinere type.

Voorafgaand aan corona hield Delta ook al opruiming. Zo gaan de 27 MD-88’s en MD-90’s volgende maand uit dienst. Delta lijkt meer en meer een Airbus-voorliefde te hebben en heeft nu ruim 300 Airbussen in dienst, zowel narrow- als widebodies, met nog eens 200 toestellen in bestelling bij de Europese fabrikant. Bij Boeing staat geen enkele order uit.

Maar de verdere vlootontwikkeling en de toekomst van Delta in zijn algemeen hangt sterk af van de situatie rond corona. De pandemie is nog lang niet voorbij. Delta Air Lines is de belangrijkste internationale partner van KLM en Air France. Het Amerikaanse bedrijf heeft een belang van 8,8 procent in de holding Air France-KLM.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
APG is GSA Kenya Airways

APG is GSA Kenya Airways

18/09/2020

APG is de nieuwe GSA voor Kenya Airways in Europa. Dit hebben de twee partijen vrijdag bekendgemaakt. De Keniaanse carrier hervatte onlangs de vluchten naar Amsterdam, maar door corona is…

Obligaties Delta: 9 mld dollar

Obligaties Delta: 9 mld dollar

18/09/2020

Delta Air Lines heeft deze week negen miljard dollar (7,5 miljard euro) opgehaald door obligaties uit te schrijven, met het eigen frequent flyer programma als onderpand. De partner van Air…

Reisbranche wil testprotocol

Reisbranche wil testprotocol

18/09/2020

25 brancheorganisaties uit de reiswereld, zowel voor lucht-, spoor-, en wegverkeer, hebben vrijdag de Europese Commissie gevraagd om een gezamenlijk testprotocol in de EU en het opheffen van de quarantaineplicht….

KLM strenger met mondkapje

KLM strenger met mondkapje

17/09/2020

KLM voert vanaf 21 september de corona-regels aan boord op. Wie dan om medische redenen zonder mondkapje wil boarden moet een doktersverklaring én een recente negatieve test laten zien. Ook…

BA in ‘onmogelijke situatie’

BA in ‘onmogelijke situatie’

16/09/2020

British Airways bevindt zich momenteel in een ‘onmogelijke situatie,’ heeft CEO Alex Cruz woensdag gezegd tijdens een video-sessie met het Britse parlement. Hij verwacht een krimp van het personeelsbestand bij…