Home / Luchtvaart / Definitief einde van Joon

Definitief einde van Joon

Definitief einde van Joon

Air France trekt definitief de stekker uit haar eigen hybride dochtermaatschappij Joon, een jaar na de start. Dit heeft CEO Ben Smith van Air France-KLM woensdag bekendgemaakt.

De vloot van Joon, bestaande uit vier Airbus A340’s, acht Airbus A320’s en vijf Airbus A321’s gaat naar Air France, waar de toestellen vandaan kwamen. Ook de bemanning, van wie een deel van buitenaf kwam, zal allemaal in dienst van Air France komen.

Ben Smith maakte meteen na zijn aantreden in september 2018 duidelijk het product Joon, een uitvinding van zijn voorganger Janaillac,  ‘niet te begrijpen.’ Hij wilde er daarom vanaf en dat gaat de komende maanden gebeuren.

De groeps-CEO zei woensdag dat de financiële impact van het Joon-project ‘niet groot’ is, maar hoeveel het Air France werkelijk heeft gekost is niet bekendgemaakt.

Heeft Joon dan helemaal niets opgeleverd? Toch wel, zei Smith. De overeenkomsten die met de van buitenaf aangetrokken cabin crew zijn getroffen, stellen Air France in staat ‘de kostenbesparingen te handhaven via andere middelen.’

Joon is een product van Air France; KLM was er nooit bij betrokken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Garuda schrapt Boeing MAX

Garuda schrapt Boeing MAX

22/03/2019

Garuda Indonesia schrapt een order voor 49 Boeing 737 MAX 8’s. De carrier heeft geen vertrouwen meer in het product, na twee crashes van MAX-vliegtuigen van andere airlines, waarbij recentelijk…

EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…