Home / Luchtvaart / Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af bij KLM.

Hiermee heeft Corendon gedurende het hele jaar ‘gegarandeerde capaciteit’ op vluchten van en naar Curaçao zegt KLM en dat sluit ‘naadloos aan op de groeiambities’ van Corendon op het Antilliaanse eiland. “Voor KLM draagt het bij aan het verder versterken van de positie op de markt voor pakketreizen naar het populaire vakantie-eiland,” aldus de airline in een verklaring.

“We werken al sinds 2014 tot volle tevredenheid samen met Corendon naar Curaçao. We zijn blij te kunnen melden dat we de samenwerking de komende drie jaar voortzetten,” aldus Harm Kreulen, directeur KLM Nederland.

Corendon heeft ook zelf een kleine vloot: vier Boeing 737-800’s onder de naam Corendon Dutch Airlines, maar die hebben niet het vliegbereik naar de Caraïbische Zee.

Corendon is sinds juni 2019 onderdeel van de van origine Nederlandse Sunweb Group, die op haar beurt in 2018 al was overgenomen door de Scandinavische investeringsmaatschappij Triton.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…

Uitstel vliegtaks op komst

Uitstel vliegtaks op komst

01/04/2020

De vliegtaks die de regering in 2021 wilde invoeren wordt vrijwel zeker uitgesteld vanwege de coronacrisis. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft woensdag per brief aangegeven dat ‘een latere inwerkingtreding…