Home / Luchtvaart / Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af bij KLM.

Hiermee heeft Corendon gedurende het hele jaar ‘gegarandeerde capaciteit’ op vluchten van en naar Curaçao zegt KLM en dat sluit ‘naadloos aan op de groeiambities’ van Corendon op het Antilliaanse eiland. “Voor KLM draagt het bij aan het verder versterken van de positie op de markt voor pakketreizen naar het populaire vakantie-eiland,” aldus de airline in een verklaring.

“We werken al sinds 2014 tot volle tevredenheid samen met Corendon naar Curaçao. We zijn blij te kunnen melden dat we de samenwerking de komende drie jaar voortzetten,” aldus Harm Kreulen, directeur KLM Nederland.

Corendon heeft ook zelf een kleine vloot: vier Boeing 737-800’s onder de naam Corendon Dutch Airlines, maar die hebben niet het vliegbereik naar de Caraïbische Zee.

Corendon is sinds juni 2019 onderdeel van de van origine Nederlandse Sunweb Group, die op haar beurt in 2018 al was overgenomen door de Scandinavische investeringsmaatschappij Triton.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Air Italy uit de lucht

Air Italy uit de lucht

12/02/2020

Air Italy is bankroet. Alle vluchten zijn deze week stopgezet. Het is een gevoelige klap voor Qatar Airways, dat 49 procent van de aandelen bezat. Alitalia daarentegen lijkt er wel…