Home / Luchtvaart / De Nooijer CEO Transavia

De Nooijer CEO Transavia

De Nooijer CEO Transavia

Marcel de Nooijer wordt per 1 januari 2020 de nieuwe CEO van Transavia, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De zittende topman, Mattijs ten Brink, is eind september vertrokken.

Marcel de Nooijer (51) is momenteel executive vice president van Air France-KLM Cargo en managing director bij Martinair. Transavia is een dochteronderneming van KLM.

Pieter Elbers, de president-directeur van KLM, zegt in een verklaring dat De Nooijer ‘een succesvolle digitale transformatie en verbetering van de operationele resultaten’ bij KLM Cargo heeft doorgevoerd. Elbers verwacht dat De Nooijer de komende jaren ‘verder kan bouwen’ aan Transavia.”

De Nooijers voorganger Mattijs ten Brink maakte vorige maand bekend over te zullen stappen naar de Sunweb Group. Dit is inmiddels gebeurd.

Binnenkort zal ook duidelijk worden wat de plek zal zijn van Transavia binnen de groep Air France-KLM. Transavia heeft een Nederlandse en een Franse poot. De CEO van de holding, Ben Smith wil de twee dichter bij elkaar brengen. Dit zou ook kunnen betekenen dat er er één CEO komt voor de twee Transavia’s in plaats van de twee van nu.

Smith wil dat de CEO van Transavia deel gaat uitmaken van het CEO Committee van de onderneming. Hij maakt volgende maand zijn strategische plan bekend voor de onderneming.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer quarantaineplicht in UK

Weer quarantaineplicht in UK

14/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf zaterdag 15 augustus opnieuw een verplichte zelfquarantaine van twee weken in voor reizigers uit enkele landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Omgekeerd zal dat niet gelden….

Nieuwe forenzenkaart bij NS

Nieuwe forenzenkaart bij NS

14/08/2020

NS heeft vrijdag bekendgemaakt na de zomer te komen met een abonnement voor forenzen die deels thuis blijven werken. Het spoorbedrijf speelt zo in op de “enorme” neergang van het…

KLM naar Poznań in Polen

KLM naar Poznań in Polen

13/08/2020

KLM opent op 25 oktober een nieuwe, dagelijkse route naar de stad Poznań. Het is de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdańsk en Wrocław. Met Poznań, 300 kilometer…

Teststraat Schiphol in bedrijf

Teststraat Schiphol in bedrijf

13/08/2020

Sinds donderdag 10.00 uur kunnen passagiers die op Schiphol aankomen uit risicogebieden gebruik maken van een teststraat voor corona. Er geldt geen verplichting, zoals in Duitsland. De GGD Kennemerland verzorgt…