Home / Luchtvaart / De Nooijer CEO Transavia

De Nooijer CEO Transavia

De Nooijer CEO Transavia

Marcel de Nooijer wordt per 1 januari 2020 de nieuwe CEO van Transavia, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De zittende topman, Mattijs ten Brink, is eind september vertrokken.

Marcel de Nooijer (51) is momenteel executive vice president van Air France-KLM Cargo en managing director bij Martinair. Transavia is een dochteronderneming van KLM.

Pieter Elbers, de president-directeur van KLM, zegt in een verklaring dat De Nooijer ‘een succesvolle digitale transformatie en verbetering van de operationele resultaten’ bij KLM Cargo heeft doorgevoerd. Elbers verwacht dat De Nooijer de komende jaren ‘verder kan bouwen’ aan Transavia.”

De Nooijers voorganger Mattijs ten Brink maakte vorige maand bekend over te zullen stappen naar de Sunweb Group. Dit is inmiddels gebeurd.

Binnenkort zal ook duidelijk worden wat de plek zal zijn van Transavia binnen de groep Air France-KLM. Transavia heeft een Nederlandse en een Franse poot. De CEO van de holding, Ben Smith wil de twee dichter bij elkaar brengen. Dit zou ook kunnen betekenen dat er er één CEO komt voor de twee Transavia’s in plaats van de twee van nu.

Smith wil dat de CEO van Transavia deel gaat uitmaken van het CEO Committee van de onderneming. Hij maakt volgende maand zijn strategische plan bekend voor de onderneming.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…