Home / Luchtvaart / De Jager in RvC van KLM

De Jager in RvC van KLM

De Jager in RvC van KLM

Oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager, nu financieel directeur bij KPN, wordt lid van de raad van commissarissen van KLM. Dit heeft de airline vandaag bekendgemaakt,

De voordracht van De Jager staat op de agenda voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, op 25 april. Ook Janine Vos, chief human resources officer van de Rabobank wordt voorgedragen als lid van de RvC. De twee nieuwe commissarissen zullen de plaatsen innemen van Annemieke Roobeek en Hans Smits, die beide aftreden. Hoewel de aandeelhouders nog hun goedkeuring moeten geven zijn de benoemingen meestal een formaliteit.

Verder treedt de Fransman Jean Peyrelevade terug uit de RvC. In zijn plaats moet, volgens de voordracht, de CEO van Air France-KLM, Ben Smith komen. Het zal voor het eerst zijn dat de topman van de holding ook zitting neemt in de RvC van KLM.

De CEO van KLM, Pieter Elbers, was tegen een dergelijke constructie, maar hij verloor dit gevecht met Smith, in ruil voor behoud van zijn baan – Smith wilde hem begin dit jaar lozen. Op de RvC-vergadering van 25 april staat voorts de herbenoemingen van Elbers en van René de Groot,  de COO van KLM op de agenda.

Foto De Jager: KPN

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Uitstel A-pier op Schiphol

Uitstel A-pier op Schiphol

19/04/2019

De opening van de nieuwe ‘A-pier’ op Schiphol is met een jaar vertraagd en staat nu gepland voor december 2020. De luchthaven noemt uitgelopen werkzaamheden als reden voor het uitstel….

Albert Plesman landde in zee

Albert Plesman landde in zee

15/04/2019

KLM wordt in oktober honderd jaar oud. Zakenreis blikt in een aantal episodes alvast terug, samen met Ron Wunderink, op een eeuw luchtvaart in Nederland. Deel 1: Albert Plesman. Het…

KLM stopt jv naar Mauritius

KLM stopt jv naar Mauritius

15/04/2019

KLM en Air Mauritius schorten na twee jaar hun joint venture voor vluchten tussen Mauritius en Amsterdam met ingang van het komend winterseizoen op. De route, tweemaal per week gevlogen…