Home / Luchtvaart / CSeries van Bombardier vliegt niet eerder dan tweede helft van 2015

CSeries van Bombardier vliegt niet eerder dan tweede helft van 2015

CSeries van Bombardier vliegt niet eerder dan tweede helft van 2015

De eerste CSeries-jet van Bombardier wordt niet eerder dan in de tweede helft van 2015 commercieel in gebruik genomen door ‘lanceerklant’ Swiss Internatinal Air Lines. Dit is een vertraging van negen maanden.

De reden is volgens Bombardier dat de testfase van de CS100 langer duurt dan gepland.

De CSeries is een regionaal vliegtuig met honderd tot 149 stoelen, dat wordt gemaakt van composieten, waardoor het toestel een laag gewicht heeft, met minder brandstofverbruik en lagere operationele kosten voor airlines als gevolg.

De productie van de CSeries verloopt niet vlekkeloos. De eerste testvlucht werd drie keer uitgesteld, voordat deze dan toch plaats kon vinden vier maanden geleden.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…